Колкото и да внимаваме, това са 7 неща, които остават непочистени у дома

4049
Колкото и да внимаваме, това са 7 неща, които остават непочистени у дома
Снимка: 6581245 / Pixabay

Чистенето понякога се налага всеки ден, особено в помещенията, в които прекарваме по-голяма част от ежедневието си. Основното почистване се случва на всеки сезон, но сигурни ли сме, че почистваме правилно всички части? Има някои предмети и места, за които просто не се сещаме, че може да събират толкова прах и нечистотии. Нека видим кои 7 неща най-често забравяме да почистим вкъщи:

Вентилационните отвори в сушилнята

Как да почистим ефективно вкъщи само със сок от лимон

Лимоновият сок също ли е мярка, която ще помогне за почистването на дома и ще се погрижи за хигиената в кухнята? Разбира се! Лимоните с...

Ако разполагате със сушилня вкъщи, то тя също изисква грижи за правилно изсушаване на дрехите, както и за по-дълга експлоатация. За да постигнете това обаче е нужно да не пропускате и важни елементи при почистването й – такива са вентилационните отвори например. Мъхът от дрехите се отделя в специални дюзи, които изискват своето почистване за правилната работа на уреда. Почиствайте редовно тези части, за да си спестите запушване или натрупване на различни микроби и бактерии.

Тобрички за многократна употреба

Ако вече сте отвикнали от прекалената употреба на найлоновите торбички и тяхното закупуване навсякъде и сте ги заменили с пазарски торби от плат – супер, движите се в правилната посока. Но колкото и незначително да ви се струва, че те понякога се изцапват, не неглижирайте това и ги изпирайте след всяко използване. По тях остават различни микроби от замърсяванията навън. 

Поставки в банята 

Поради по-високите нива на влага и топлина, в банята разпространението на бактерии е много по-завишено. Затова е редно да почистваме редовно фугите, плочките, мивката, но и аксесоарите към нея. Например поставките за сапун, четки за съби, шампоани и други принадлежности. В тях се наслагват различни нечистотии и замърсявания, така че почиствайте възможно най-често тези участъци.

Всяка домакиня трябва да знае: Как се почистват тези съдове

Използваме кухненски прибори всеки ден и не обръщаме много внимание на състоянието им. Въпреки редовното миене, те започват да изглежда...

Каналът на мивката

И по-конкретно, ако сте поставили решетка в мивката, която служи за отстраняване на замърсяванията, за да се избегне запушване на канала, знайте, че нейното редовно почистване е задължително. В тях се събират най-различни микроби от отделните храни и отпадъци, което може да доведе до разпространението им при непочистване. Дори и да нямате такава решетка, почистването на канала на мивката е много препоръчително.

Съдомиялната машина

Разбира се, съдомиялната е пръв помощник на домакините, но не бива да разчитаме на нея 100%. За да върши работата си отлично, е необходимо да я почиствате и дезинфекцирате редовно. Празен курс с равни части оцет и вода е подходящ за тази цел.

Филтрите на климатика

6 места в апартамента, които рядко се сещаме да почистим

Дори по време на основно почистване на дома мнозина не обръщат внимание на такива дреболии като дръжки на шкафове, бутона на казанчето ...

Тези филтри улавят и най-малките прахови частици и за да не рискуваме здравето си, е добре да ги почистваме поне веднъж седмично. 

Средства за почистване – прахосмукачки, мопове, метли

Естествено, по тях се насъбират редица замърсявания, които ако не премахнете след използването им – ще разпространите отново из къщата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Кои места в дома ни събират най-много прах?

Мечтаете за идеално чисти прозорци? Вземете филтър за кафе

Скритата заплаха от алергии в домашната среда

4 лесни трика за по-чист матрак

Ще влошите положението: 10 неща, които не трябва да се чистят често

Почистване на фурната за под 10 минути – напълно възможно е!

Лесен начин за почистване на микровълновата печка без детергенти

Почистване на плочки в банята от варовик – ето как се прави бързо и лесно

Как лесно да махнем мухъла по фугите в банята?

Защо не трябва да перете дрехите си при 40 градуса?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...