Седем неща, които могат да се почистват с обикновена пяна за бръснене

4394
Седем неща, които могат да се почистват с обикновена пяна за бръснене
Снимка: eroyka/Pixabay

Пяната за бръснене съдържа много активни съставки като и твърдия и течния сапун: повърхностно активни вещества, емулгатори и детергенти. Това означава, че е подходяща за миене на ръце или избърсване на мивката в банята. Как още можете да използвате пяна за бръснене у дома?

Можете да използвате обикновен крем за бръснене, за да почистите боядисани стени, дръжки на врати и ключове за осветление. Пяната за бръснене съдържа много малко вода, така че е добър избор за бързо почистване. Кремът е чудесен за боядисани кухненски шкафове.

Как да го използвате: Намокрете микрофибърна кърпа с вода и я изцедете, докато спре да капе, нанесете малко количество пяна за бръснене върху кърпата и избършете всички петна и мръсотия.

Пяната за бръснене може да бъде полезна за третиране на петна по дрехите. За да направите това, попийте петното с хартиена кърпа, за да отстраните възможно най-много влага. Отърсете всякакви твърди частици. Изстържете петното с тъп нож или лъжица. Никога не го търкайте, тъй като го натискате по-дълбоко във влакната и е по-трудно да се отстрани. Изплакнете петното с вода. Нанесете и масажирайте пяна или крем за бръснене в тъканта с пръсти. Изплакнете мястото със студена вода или го избършете с кърпа, напоена със студена вода.

Нещата, които можеш да почистиш с обикновена пяна за бръсене

Пяната за бръснене ще ви помогне да предотвратите замъгляването на огледалото в банята. За да направите това, нанесете тънък слой върху повърхността и избършете с чиста микрофибърна кърпа.

Пяната за бръснене е сравнително нежна, така че е безопасна за използване върху неръждаема стомана и уреди. Помага и това, че съдържа малко вода. За да почистите домакински уреди с пяна, трябва да я нанесете върху повърхността и след известно време да я избършете. Също така, хромирани кранове, които могат да бъдат повредени от по-агресивни вещества, няма да бъдат повредени от този продукт.

В допълнение, пяната за бръснене може да се справи с мръсна баня и петна по кадифен диван. Много хора отбелязват, че също така е лесно да се почисти фугиращата смес между плочките в банята и също така перфектно се бори с неприятната миризма в основата на тоалетната.

Трябва да се отбележи, че пяната за бръснене е страхотен продукт, тъй като представлява кутия готов разбит сапун, но най-добре е да използвате основен бял продукт без гел, в противен случай може да оцвети вашите порести или тъканни повърхности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com