Ще се шашнете колко други приложения има лакочистителят

6211
Ще се шашнете колко други приложения има лакочистителят
Снимка: iStock

Лакочистителят е известен най-вече с приложението си в грижата за ноктите, но никак не бива да свеждаме употребата му само до премахването на стария лак. Всъщност той може да ни е от много по-голяма полза в домакинството. Сред другите приложения на лакочистителя се нареждат и почистване на мебели, лаптоп, дрехи, лак и т.н. Повече за ефективните хитринки с лакочистител, можете да прочетете в следващите редове.

Почистване на ваната

Колкото и добре да почиствате, няма спор, че сифонът понякога остава мръсен и е доста трудно да го почистим до блясък - и вместо да губите време и усилия в продължително търкане, можете да го полеете с малко ацетон и да изчакате няколко минути. След това само леко почистете и мръсотията ще падне от раз.

Дезинфекция на жилището с домашни средства

Почистване на съдове от мед

Ако сте колекционери и почитатели на античните съдове и предмети, то знаете, че доста често по тях има доста олющени участъци. За тяхната реставрация може да си послужите с помощта на лакочистителя. Това, което е необходимо да направите, е само да потопите мека кърпа в малко лакочистител и хладка вода и с нея да забършете засегнатите части на съда.

Почистване на лаптоп

Белите лаптопи са изключително стилни и красиви, но се цапат също толкова лесно и бързо. За тяхното почистване използвайте малко количество ацетон и забършете с микрофибърна кърпа. Така ще изчистите мръсотията от лаптопа и ще запазите за по-дълго неговия блясък и цвят.

Премахване на петна от боя от текстила

Ако сте се занимавали с боядисване или друг вид творческа дейност, която изисква използването на боя, няма как да не е попаднала поне една малка капка боя върху дрехата ви. Но не се притеснявайте, премахването на петната от боя е също толкова лесно с помощта на лакочистителя - само натопете клечка за уши в него и внимателно започнете да почиствате петната от дънките или памучните си дрехи.

Хитър трик за дезинфекция на дъските за рязане

Дезинфекция на самобръсначка

Самобръсначката трябва да се подменя доста често, но ако е за продължителна употреба също не бива да забравяте нейната дезинфекция. Тя може да е “дом” на много бактерии и микроби, които да ви създадат редица проблеми. Преди или след всяка употреба е добре да я накисвате в ацетон, след което да я измиете обилно с топла вода и сапун. По този начин всъщност удължавате и годността на ножчетата. 

Почистване на порцелан

Ако любимият ви порцеланов сервиз е доста зацапан, можете да поправите това с помощта на лакочистителя. Използвайте мокър парцал, натопен в малко лакочистител и внимателно търкайте върху петната по порцелана. Много скоро те ще бъдат почистени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Как се почиства силно замърсен фритюрник?

Какво е по-добре да изберете за пране: прах, гел или капсули?

Тайни, които ще ви помогнат да измиете прозорците без много усилия

Как бързо да премахнете петно ​​от диван: 5 ефективни начина - тапицерията ще бъде като нова

Как се почиства тиган с алуминиево фолио?

5 места у дома, които много хора пропускат при почистване

Това са 8-те най-мръсни места в банята

Край на хаоса: 7 важни съвета за подреждане на дома

Как трябва да се почиства екрана на телевизора?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com