За и против филмите за супергерои - Холивуд започна дебата

5104
За и против филмите за супергерои - Холивуд започна дебата
Снимка: Getty Images/Guliver

Остър дебат относно пренасищането с филми за супергерои тече в Холивуд, пише БГНЕС. Голяма част от "силните" в Меката на киното смятат, че индустрията се е пренаситила от комиксови филми за герои.

По темата например режисьорът на "Аватар" Джеймс Камерън каза следното: "Надявам се скоро да се уморим от "Отмъстители". Не, че не обичам филмите за тях, просто има и други истории, които да бъдат разказани, освен тези за свръхнадарени мъже без семейства, които спасяват света без страх от смъртта в продължение на два часа".

Киноиндустрията ни отново повдигна въпроса с държавното финансиране

Големият проблем е, че законът, според който се дава помощ от държавата за направа на български филми, е много стар. Освен това, парите...

Носителката на "Оскар" Джоди Фостър пък заяви по-рано тази година: "Студията правят несъдържателни филми, за да се харесат на масите и разпространителите. Не искам да правя филми за супергерои от 200 милиона долара".

Миналата година звездата от "Междузвездни войни" Марк Хамил каза пред "САЩ днес": "Не знам какво става с филмите със супергерои. Те са фантастични, но мисля, че стигаме до свръхнасищане".

Актьорът Джош Бролин също беше заклеймен заради зачестилите ролите на супергерои, които поема. Според някои мнения това е отнело от актьорската му идентичност.

Но създателите на филми за супергерои вярват, че тези възгледи са несправедливи. "По-младата публика заслужава забавление, но също така заслужава и вдъхновение и силни послания за надежда и мечти", каза Зоуи Салдана, която е един от персонажите в "Пазителите на галактиката".

10 шедьовъра на София Филм Фест 2018, които не трябва да пропускате

Развълнувани сме да споделим, че днес се открива 22-рият София Филм Фест. Не крием, че едва дочакахме началото му и затова ви предста...

Крис Прат, друга от звездите в "Пазителите на галактиката", се съгласява: "Благодарен съм за това, което тези филми правят за разпалване на въображението на децата".

Звезди от лентата "Stars of Avengers: Infinity War" също застанаха в защита на филмите за супергерои срещу някои холивудски клики. А миналата седмица Зоуи Салдана обвини "хора от елита" в дискриминация на филмите за супергерои. "Те гледат негативно на филмите на Marvel или на актьори като мен", каза актрисата, която напоследък е "абонирана" за роли във филми по комикси.

Наскоро Марвел удари върха в бокс офисите с "Черната пантера" - филм, изцяло с чернokovi актьори, който беше широко възхваляван като игра и спечели одобрението на известни личности като Мишел Обама. Филмовата журналистка Хелън О‘Хара смята, че някои режисьори "са против тези филми", защото "те не могат да увеличат парите" за собствените си продукции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино