Андрей Слабаков: Аман от педерасти, рецидивисти, цигани и непушачи

20029
Андрей Слабаков: Аман от педерасти, рецидивисти, цигани и непушачи
Снимка: БГНЕС

Да ми се обяснява колко е вредно да се пуши, а да ти продават цигари на ъгъла и да взимаш огромни пари от акцизи е крайно несериозно. Това заяви режисьорът Андрей Слабаков във вечния спор дали да се пуши в заведенията или не, който стана пак актуален, след като вицепремиерът Валери Симеонов заговори за връщане на режима с помещения за пушачи и непушачи в заведенията. Слабаков беше категоричен, че в Европа имало много държави, където си имало режим в заведенията със салони на непушачи и пушачи.

Няма как да бъдем "за" връщане на пушенето в заведенията. От 2013 година, след въвеждане на забраната за пушене в заведенията, са намалели 3% пушачите в България според статистика на Евробарометър. Освен това има пасивно пушене – има например сервитьори и бармани са астма, които боледуват по-често, ако работят в задимено помещение. Такива хора вече не боледуват, заяви д-р София Ангелова, а Слабаков каза пред Нова телевизия: "Слава Богу, че са още живи".

Няма закон - няма проблем

НФСБ ще предложи промени в Закона за здравето, с които да се разреши тютюнопушенето в обособени помещения, т.е да се възстанови частичн...

Значи ли, че закон, който не се спазва, трябва да бъде отменен, попита д-р Ангелова.

"Достатъчно голям съм да имам бавачка да ми казват какво да правя и какво не – дали да пуша или не. Астматиците да отидат в залата за непушачи, това е дискриминация спрямо мен. Аман от педерасти, рецидивисти, цигани и непушачи. Знаете ли колко пари давам на държавата като акцизи – вие какво давате?! Не се борите с нищо, кажете да не продават цигари. Мнозинството от лекарите, които познавам, са пушачи – ако беше толкова страшно, защо пушат”, отвърна Слабаков.

Няма такова понятие като пасивно пушене, това е абсолютна демагогия. Вашите астматици се влошават, защото някой идиот направи велосипедни алеи на "Раковска", ядем боклуци, всичко е пълно с ГМО, продължи Слабаков. Надделя малоумието – ако не пушим в заведенията, ще бъдем по-здрави ли, попита той. Аз не желая да се събирам с непушачи – те си седят там, ние си седим тук. Хората не са свикнали, категоричен беше режисьорът.

Д-р Ангелов даде и пример от изследване в Италия, според което в гараж с пушачи и в гараж с непушачи имало огромна разлика в отделяните вредни вещества и фини прахови частици. "Стига глупости - като се качите на Витоша и видите София, за този черно-кафяв похлупак е виновно пушенето на ъгъла. За да изпушите една цигара пасивно, трябва да се изпушат 100 цигари на два кубични метра", заяви Слабаков, без да казва откъде са тези данни и обвини д-р Ангелова, че получава пари за кампаниите против тютюнопушене. Проверете откъде - от Адвентиската църква, завърши Слабаков, който настоя, че много по-вредни са автомобилите.

Валери Симеонов поиска да се възстанови пушенето в обособени помещения

Предлагаме законопроект за промяна в закона за здравето, с който да се възстанови пушенето на обособени помещения. Това стана ясно от д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЦИТАТИ:

Бойко Борисов е агент Смит от "Матрицата"

Когато не си за Украйна, ти реално си за другата страна

Очаквайте политически служебен кабинет, който няма да е във ваша полза

Ходил съм над 100 пъти да говоря с Борисов, а Делян Пеевски само веднъж ме е канил

Интимно близки не сме (ВИДЕО)

Да отговарям на Георги Свиленски - абсолютна загуба на ефирно време

Тате каза, че ще има правителство, ама друг път

Навални беше последната бяла лястовица в съпротивата

"Защо се мъчим с ротация? Това е като девственица, която не иска да легне с един младеж"

Борисов и Пеевски бият децата в политиката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com