Бизнесът на Алексей Петров: С какво официално се занимаваше преди да бъде убит

21639
Бизнесът на Алексей Петров: С какво официално се занимаваше преди да бъде убит
Снимка: БГНЕС

Буквално по обяд на 16 август, 2023 година гръмна новината, че бившата барета Алексей Петров е бил застрелян. Кой е физическият извършител и евентуално кой е поръчител на това показно убийство тепърва ще трябва да установят отговорните органи. А отговорът на въпроса "защо" също ще трябва да бъде даден от тези органи - факт е, че според неофициални и непотвърдени коментари той има голяма заслуга сегашното правителство да бъде формирано, но дали наистина е така знаят със сигурност само хора от най-висшия политически кръг в България.

Бизнесът на Алексей Петров

Към момента, официално Алексей Петров е представител на сдружение "Българска национална федерация Карате" заедно с Русалин Русалинов и Борис Николов. В него членуват 97 клуба от цялата страна.

Още: Бивш главен прокурор за Алексей Петров: Зад убийството му стоят тежки интереси

Като такъв той е проверяван от Комисията по досиетата и е установена принадлежността му към бившата Държавна сигурност (ДС). Алексей Петров е роден в Тетевен на 23 април 1962 г. Бил е щатен служител в Шесто управление на ДС. През 1987 г. е назначен за командир на отделение. Обявявана е принадлежността му към тайната комунистическа структура също в качеството му на кандидат за президент, като част от ръководството на ЗК "Лев Инс" АД, "Аполо и Болкан Ко" АД и ЗПАД "Средец М" АД.

От март месец в ръководството на каратистката федерация е трябвало да влязат Ивет Горанова, Борислав Иванов, Христо Терзиев и Николай Рачев на мястото на Борис Николов, Божидар Начев, Мариян Маринов и Теодор Петров, но промяната все още не е вписана в Търговския регистър.

Още: Алексей Петров в последното си интервю: "Ролята ми се надценява, придава ми се излишна значимост"

Петров също така е в Управителния съвет на сдружението "Международна академия Командос".

С Ива Павлова, за която се говори неофициално, че е жената, простреляна при убийството на Петров (няма потвърждение за име и тепърва МВР и прокуратурата трябва да говорят официално), де юре са нямали общ бизнес, но няколко компании на Алексей Петров и на Павлова са на еднакви адреси. Например Застрахователната компания "Лев Инс" АД, в която Павлова е акционер, и ЗК "Левски Спартак“, в която Алексей Петров е бил съсобственик, са със седалище на бул. "Симеоновско шосе" №76А в столицата.

Още: Цветан Цветанов за убийството на Петров: Очаквам да има ответна реакция

"Лев Корпорация" АД, в която съсобственик е Алексей Петров, и "Пела" ЕООД с едноличен собственик Ива Павлова, са регистрирани на адрес "Бизнесцентър Евротур" - втори етаж, съответно офис 6 и 7.

Сдружението "Съюз за стопанска инициатива", в чието управление е Алексей Петров, и "Животозастрахователен институт" АД - част от съвета на директорите на "Хармония - ТМ" АД (собственост на Ива Павлова), са регистрирани на бул. "Черни връх" №51А.

Междувременно се появи неофициална информация, че простреляната жена при убийството на Петров е Мирослава Спасова. Тя е родена на 11-ти ноември 1974 г. Участва в управлението на ЗК "Лев Инс" АД, на "Лев Корпорация", на сдружението "Женски баскетболен клуб "Левски Спартак". Спасова също така е в Управителния съвет на "Алтомакс" АД. В надзорния съвет на това дружество участват „Пела“ ЕООД на Ива Павлова, "Животозастрахователен институт" АД и ЗК "Лев Инс".

В миналото Алексей Петров е бил още в ръководството на "Лев Корпорация" АД, на "Кайлъка Ресурс" АД, на сдружение "Спортен клуб Левски", на Съюза на бившите барети.

НА ЖИВО: Убиха Алексей Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Жена от Костенец даде 5000 лева на ало измамници

Хванаха напушен трафикант с две кила марихуана

Калин Стоянов послъгва с видеа за инцидента с журналиста Димитър Стоянов (СНИМКИ)

Часове след тежката катастрофа: 18-годишен дрифтира в Пловдив

Като истински дявол: 70-годишен набоде с вила мъж и жена в Плевенско

Здравето на Иванчева се влошава, съдът не се трогва: Позиция на "Зелен Младост" (ВИДЕА и СНИМКИ)

Отложиха делото за бащинството на Велико Минков

Отново тежка катастрофа с жертва

Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи през 2022 г.

Пиян турски шофьор опита да подкупи пътни полицаи край София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими