Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Рашков: Обвиняемият за източените пари от АМ "Хемус" ми сподели имена, които не ме изненадаха

21 декември 2021, 14:52 часа • 110014 прочитания

Вътрешният министър Бойко Рашков се е срещнал с Борислав Колев, обвиняемият за източването на 53 млн. лв., предвидени по договор за работа по АМ “Хемус”. По време на срещата обвиняемият е споделил имена, от които министърът на вътрешните работи не е бил изненадан - това каза самият министър.

Имената все още не може да бъдат оповестени публично, докато тече досъдебно производство, каза Рашков.

По-късно през днешния ден Борислав Колев ще бъде разпитан и в Софийската градска прокуратура.

Вътрешният министър очаква да има ускорено развитие в разследването след този разпит, за да се стигне максимално бързо до истината. 

Братът на Борис Колев твърди, че не само обвиняемият е единственият краен получател, за което Рашков допълни, че това ще излезе наяве. А според вътрешния министър в по-късен етап Борислав Колев може и да получи заплахи заради информацията, която споделя. 

Actualno.com припомня, че Борислав Колев, който е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала "Хемус" остава за постоянно в ареста.

По време на предишното заседание относно мярката му за неотклонение, той припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. Първоначално той беше пуснат под домашен арест и протестирането на мярката се превърна в причина за спор между МВР и прокуратурата. От ГДБОП, а и самият Рашков, намекнаха, че Колев бил готов да говори, ако не влиза в ареста, докато прокуратурата се възмути как МВР иска да не се обжалва домашния арест и това не било процесуално възможно по закон.

Според обвинението, Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за "Хемус".

 

 

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес