ДАНС и МВР са спрели престъпна дейност срещу данъчната система

9602
ДАНС и МВР  са спрели престъпна дейност срещу данъчната система
Снимка: БГНЕС

При съвместна операция на ДАНС, прокуратурата и МВР е пресечена престъпна дейност против финансово-кредитната и данъчната система на страната, съобщиха от ДАНС.

На 21 юли 2015 г. на територията на градовете Велико Търново, Русе и Стара Загора служители на ДАНС, съвместно с органи на МВР, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Велико Търново, проведоха специализирана операция за противодействие на престъпления против паричната и кредитната система на България и престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната системи. 

ДАНС и МВР задържаха двама души от Сирия и Афганистан, свързани с тероризъм

Нa 15 юли 2015 г. в София са проведени съвместни операции на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Дирекция "Миграция" &ndas...

Действията са предприети във връзка с досъдебно производство по чл. 253, ал.1 и чл.249 от НК. Извършени са претърсвания на адреси, автомобили и помещения, като са иззети множество вещи и предмети  - компютърни конфигурации, неистински електронни платежни инструменти "бели пластики" и др., както и документи, относими към работата по досъдебното производство.

На един от претърсените адреси са открити 12 броя ловни патрони и 45 грама барут, във връзка с което е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 339 от НК.

Задържани са две лица по Закона за МВР, като на същите не са взети мерки за неотклонение. В хода на работата е установено трето лице с постановена мярка "принудително довеждане", във връзка с водено досъдебно производство в ОД МВР-Русе. Същото е предадено на служители от Окръжна служба "Изпълнение на наказанията" - Велико Търново за предаване на разследващите органи в ОД МВР - Русе.

С предприетите действия е пресечена схема за ощетяване на държавния бюджет. Продължават процесуално-следствените действия, в т. ч. за установяване на конкретния размер на щетите от престъпната дейност.

МВР ще може да крие тайни операции с помощта на НПО

Не само ДАНС, но и МВР ще може да действа чрез неправителствени организации и частни фирми като прикритие за своите тайни операции. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com