Германия ни връща избягал осъден за убийство на пътя най-вероятно до месец

823
Германия ни връща избягал осъден за убийство на пътя най-вероятно до месец
Снимка: Gettyimages.com

Хуриет Сюлейманов, който беше осъден на 15 години затвор след като уби при катастрофа трима младежи край Луковит, вече е заловен Германия и се очаква да бъде екстрадиран в България, за да излежи присъдата си.

Родителите на жертвите вярват, че екстрадиция ще има. Наблюдаващият прокурор по делото Валентин Вълков потвърди, че преди около седмица е станало ясно, че Сюлейманов е бил задържан в Германия. Сега предстои германският съд да разгледа мярката „задържане под стража” и след това молбата за екстрадиция на Сюлейманов. Надявам се след до две-три седмици да се реши по същество екстрадицията му, каза Вълков пред Нова телевизия.

Пълен фарс - убиец на трима младежи не е бил наказан реално за опит да прегази полицаи

Мярката „домашен арест” се оказа малко препятствие пред Хюриет Сюлейманов. Той е обвинен за смъртта на трима младежи при ка...

В тежкия пътен инцидент, предизвикан от Хуриет преди Гергьовден през 2014 година, на място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, на 26 юли в болница почина и Цветелина Таслакова. Оцеля единствено Иван Гюмишев. След инцидента Хуриет избягал от местопроизшествието и се укрил в къща наблизо, оставяйки приятелката си Албена да поеме вината, тъй като той дори нямал книжка. В изключително нахално интервю пред Нова телевизия Хуриет обясни, че нямал книжка, защото няма завършен VIII клас и, че „човек кара колата”.

Сюлейманов е стар познайник на органите на реда и на правосъдието - той има 90 регистрации в полицията и 12 осъдителни присъди за престъпления от общ характер. Родителите на загиналите деца бяха категорични, че с толкова регистрации може единствено да се очаква Сюлейманов да избяга. Попитан директно как така Хуриет е напуснал България при толкова регистрации присъди, прокурор Вълков отговори, че адвокатът на Сюлейманов бил казал на съдията да не слуша искането на прокуратурата Хуриет да не напуска ареста. Бях убеден, че ще избяга, добави прокурорът. На въпрос дали се търси отговорност от „Гранична полиция”, Вълков посочи, че като част от Европейския съюз всяко лице може да пътува в границите на ЕС. Не мога да кажа дали служител на „Гранична полиция” трябва да гледа кой минава – това е въпрос за други органи, завърши Вълков.

Случиха се промени в закона – най-високото наказание за шофиране без книжка и пиян е 20 години, не 15 години. Има и долна граница, сподели един от родителите на загиналите младежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com