Горски пожар стигна до къщите в село Лясково

3255
Снимки: Getty Images / Guliver

100 декара иглолистна гора се запали вчера в землището на девинското село Лясково. Огнената стихия е стигнала до къщите и е овладяна. В борбата с нея са включени пет пожарникарски екипа, доброволци и гасаческа група от ДГС – Михалково.

Сигналът за пожар в сухи треви и храсти е постъпил в 15:41 часа в неделя. На място е изпратен екип на РСПБЗН-Девин, който установява, че гори иглолистна гора, собственост на ДГС-Михалково. Площта на пожара е около 100 дка, съобщиха от полицията в Смолян.

Пиян клошар подпали с цигара къща в Русе

Пиян клошар предизвика пожар в къща на бул.“Липник“ в Русе. Мястото се намира в непосредствена близост до един от големите...

Незабавно са изпратени още два противопожарни автомобила с личния състав на РСПБЗН-Девин. Предислоциран е един екип на РСПБЗН-Смолян, за оказване помощ на съседна служба и един екип на РСПБЗН-Пампорово.

В гасенето са взели участие гасаческа група на ДГС – Михалково, доброволното формирование на Община Девин и жители на с. Лясково.

Към 08:00 часа тази сутрин пожарът е локализиран, като има отделни огнища, които тлеят и се разпалват, тъй като поради голямата денивелация на терена те се придвижват надолу по склона и разпалват сухата растителност в близост до къщите на селото.

 За охрана през нощта са дежурили два екип на РСПБЗН-Девин и служители на ДГС-Михалково с високопроходим противопожарен автомобили.

Пожар изпепели апартамент в Казанлък

Пожар горя в жилищна кооперация в центъра на Казанлък, предаде БГНЕС. Сигналът за инцидента е подаден около 09:00 часа тази сутрин. От...

Днес гасителните действия продължават до пълното ликвидиране на пожара, като причината е в процес на установяване.   

„В момента е овладян пожарът. Всичко може да се случи, защото има тлеещи огнища и пак може да се възстанови, но в момента не гори. За къщите няма опасност засега. Всичко е ограничено. Има гасачески групи и в момента. Реагира се незабавно където възникне огнище“, каза кметът на Лясково Росен Войводов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com