По 120 убийства на година стават у нас

1682
По 120 убийства на година стават у нас
Снимка: Getty Images/Guliver

Ситуацията е по-лоша от преди години, най-малкото защото имаме социалните мрежи. Има един основен индикатор за агресивността в една страна - това са броят на убийствата по години. В момента имаме 120 убийства на година, а през 90-те години те бяха към 500. Ние имаме значително повече убийства обаче от, да кажем, една Австрия, Чехия. Това заяви експертът Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по темата с агресията в обществото.

Реалните истински разговори не се водят лице в лице, всичко се е свело до екранчетата. Агресията ще се контролира през екранчетата и вече се появяват технологии за това, отбеляза още той в ефира на БНТ.

Над 100 убийства годишно се извършват у нас

Над 100 умишлени убийства се извършват годишно у нас, стана ясно от коментар на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. По дум...

"Ние не зачитаме човешкия периметър в България. Човешкото достойнство е сведено до толкова нищожни низини. Агресията идва от незачитането на достойнството на човека. Агресирането е стил - да си агресивен, е модел на подражание. Няма закон в България, който да защитава авторитета и достойнството на личността, изрази мнение по темата актьорът Владислав Карамфилов.

​Голяма роля за агресията има задаваният обществен тон. От най-високо ниво се задава подобен неподходящ тон, а обществото ни е затънало в скандали, агресията се възпроизвежда. Никак не е лесно на агресията да не се отговаря на агресия. Това е въпрос на емоционален интелект. Това може да се възпита у човека и това е нашето задължение като родители. Ние трябва да научим децата си на правила и че тези правила се спазват, отбеляза д-р Цветеслава Гълъбова, директор на психиатричната болница "Св. Иван Рилски". Справянето с агресията е процес - той не става от днес за утре, категорична бе тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com