Разбита е нелегална фабрика за цигари в кв. „Орландовци”

33541
Разбита е нелегална фабрика за цигари в кв. „Орландовци”
Снимка: БГНЕС

В столичния квартал „Орландовци” е разбита е нелегална фабрика за производство на цигари. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров на пресконференция, предаде „Фокус”. По думите на Лазаров неплатеният акциз на откритите пет тона нарязан тютюн, е в размер на един милиона лева. Фабриката е бил открита вчера от полицията, със съдействие на служители от Пето Районно управление „Полиция” на СДВР.

Лазаров разясни механизма на дейността на нелегалната фабрика: доставя се тютюн, нарязва се, обработва се, се дистрибутира се по 2 направления: в опаковки с тютюн и произведени цигари. Схемата функционира чрез доставки в ресторанти, зоомагазини и са разпространявани в страната. По време на операцията, са задържани мъж и жена, които са осъществявали и рекламата дейност чрез обяви в интернет и брошури, имало е и договори с клиенти. Схемата е функционирала от три години, допълни главният комисар Лазаров.

Новият директор на "Национална полиция": Приоритет ще е борбата с битовата престъпност

Новият директор на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Тодор Гребенаров беше представен днес пред служителите на ГДНП о...

Задържаната жена е криминално проявена, а мъжът – не. Продължава издирването и на останалите участници, работили в нелегалната фабрика за цигарите.

Има екзотичен привкус на цялата работа – поради зоомагазина, който е работил като механизъм - намерени са маймунки, кученца, папагали, каза още той. В тази фабрика са се отглеждали тези животни, чието отглеждане е забранено със закон. Животните са иззети.
Двамата задържани са намерени на място, те са контролирани схемата. Имали са машина за рязане на тютюн и машина за производство на цигари. На място са открити пластмасови купички с облепени рекламни лепенки на марките цигари, както и цени, като да изглежда все едно продуктите са доставени от Гърция на по-ниска цена. Продължава работата по установяване на това, откъде е доставен тютюнът, има съмнение, че е български тютюнът, като материалите са предадени до съответната прокуратура, каза още Лазаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com