Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Следствието: Алена Щерк е убита по особено жесток начин - с множество удари по главата

30 май 2022, 15:04 часа • 5480 прочитания

Множество удари по главата са вероятната причина за смъртта на IT специалистката Алена Щерк. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата. Припомняме, че жената бе открита мъртва в неделя край Радомир. 

„На този етап доказателствата сочат, че имено бившият й приятел Виктор Спига е извършител на действието. Установено е, че тялото й е превозено с нейната кола. В него има и кръв, а автомобилът е управляван именно от Виктор”, съобщи зам.-градския прокурор Иво Илиев.По думите му друга индикация за това, че деянието е извършено от Спига е, че той е напуснал страната.

„Сигналът за издирването на Алена Щерк е подаден на 27 май. След като е подаден сигналът незабавно е започнала работа по случая. В хода на разследването е установи, че на 26 май вечерта Щерк е била при свои близки. Прибира се в апартамента си около полунощ. Предполага се, че убийството е извършено в гаража или в автомобила й”, обясни комисар Стойно Петков.

Повигнато му е ново обвинение - за убийство, извършено по особено жесток начин. 

Заподозрян за убийството е бившият приятел на Алена - Виктор Спига. Той бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София. 

От прокуратурата съобщиха още, че Спига не е напуснал страната със самолет, както твърди неговият адвокат, а с кола.

Относно мотива, от прокуратурата обясниха, че двамата са имали връзка, която са прекратили на скоро, но това не е било предмет на разследване в първите часове на разследването.

ОЩЕ: Откриха тялото на изчезналата Алена Щерк

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес