Светлозар Лазаров: Нужни са 5 години, за да стане един служител боец

16385
Светлозар Лазаров: Нужни са 5 години, за да стане един служител боец
Снимка: БГНЕС

Има смъртен случай, има допуснати грешки. Оттук нататък трябва пълен детайлен анализ на конкретната операция от гледна точка нейното планиране, нейното провеждане и момента на възникване на престрелката.

Това каза в интервю за предаването на ТВ7 „Факторът Кошлуков” Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР, за провала на акцията в Лясковец. 

Ген. Атанас Атанасов: МВР замита следите за Лясковец

В момента в МВР се извършват действия по прикриване на следите от провала от операцията в Лясковец. Създават се документи с невярно с...

„За да стане един служител готов боец, да участва в реални бойни действия, 4-5 години са необходими за неговото индивидуално развитие. Оттук нататък как ги виждам аз нещата? Трябва да се направи една интегрирана система за противодействие на тероризма. От една страна, сформираме отдел, който да се занимава с проникване, задържане, обезвреждане на терористи, заложници и т.н. опасни престъпници или лица, които са се барикадирали, както е в конкретния случай. Трябва да направим един отдел от бившата структура СДОТО, който да влезе в отряда от гледна точка обезвреждане на бомби, взривове и т.н. Разработваме един модел, който сме го взели изцяло от френските ни партньори - групите за проникване са едно звено, групите, които обезвреждат бомбите, са в друго звено, но те са заедно в една интегрирана система. Имаме дефицит на кучета, имаме дефицит на оборудване, имаме дефицит на много други неща, които трябва да се закупят, за да имаме една ефективна боеспособна структура, която да отговаря на НАТО-вските стандарти“, каза още Лазаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com