В памет на големия Велко Кънев

21387
В памет на големия Велко Кънев
Днес ще бъде излъчена прожекцията на филма, в който той направи една от емблематичните си роли - "Бон шанс, инспекторе"

В памет на големия Велко Кънев днес ще бъде излъчена прожекцията на филма, в който той направи една от емблематичните си роли - "Бон шанс, инспекторе".

Филмът ще бъде пуснат за всички почитатели на актьора като част от "София Филм Фест за учащи".

Филмите са с вход свободен за ученици и студенти.

Програмата включва 8 европейски и световни заглавия.

Думи от организаторите:

Ще отдадем почит на големия български актьор Велко Кънев, който ни напусна през декември 2011, като излъчим в негова памет криминалната комедия на режисьора Петър Донев Бон шанс, инспекторе. На нея ще присъстват Татяна Лолова, Камелия Тодорова и режисьорът Петър Донев.

Ще представим на младата публика последния филм на Дани Бойл – 127 часа, спечелил на изпълнителя на главната роля Джеймс Франко номинация за „Оскар”; ексклузивно, преди българската й премиера, най-новата творба на Данис Танович с участието на Мики Майнолович – Цирк Колумбия; завършващия филм от трилогията на онеправданите на финландския маестро Аки Каурисмаки – Светлини в здрача; драматичната комедия на Горан Маркович Турнето; носителя на наградата за режисура от Кан ’11 – Drive: Живот на скорост на Николас Уиндинг Рефн; един от най-новите български филми, превърнал се в касов хит – Операция „Шменти капели" с главно действащо лице Влади Карамфилов-Въргала и носителя на голямата награда за най-добър филм на фестивала в Единбург през 2003 г. – Младият Адам на режисьора Дейвид Макензи, в който главните роли се изпълняват от Юън Макгрегър, Тилда Суинтън и Питър Мълан.

Поради огромния интерес, за първи път ще повторим няколко заглавия от предишния, седми семестър – Есен 2011. Ако не сте могли да влезете в залата поради липса на билети през есента, сега можете да изгледате хонконгската приказка на Джан Имоу Проклятието на златното цвете; българската романтична комедия за любовта он- и офлайн Love.net на Илиян Джевелеков и противоречивото, но визуално съвършено завръщане на Терънс Малик Дървото на живота. Тези заглавия няма да бъдат придружени от обичайния разговор след прожекциите, но за сметка на това за тях ще се продават билети на символична цена и за неучащи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com