10 начина да направим парфюма си по-дълготраен

15439
10 начина да направим парфюма си по-дълготраен
Снимка: iStock/Guliver

Нашият любим парфюм със сигурност е страхотен на аромат и бихме желаели трайността му да е по-дълга. Но невинаги парфюмите успяват да постигнат този резултат през цялото ни ежедневие. Има много фактори, намаляващи трайността на аромата като изпотяване или атмосферни условия, вид на материите на дрехите и т.н. Но има и някои начини да накараме нашия парфюм да има по-дълга миризма. В статията ще ви разкажем за десет от тях.

Нанасяне на парфюма върху места, където пулсът ни е най-силен

Ако сме забелязали, най-често парфюмът се нанася върху китки и около шията. Тези зони са най-пулсиращи и имат възможността да излъчват  уханието на парфюма за по-дълго време и по-силно. Силата на пулса на сърцето ни засилва аромата.

Не бива да търкаме една в друга китките си

Когато нанесем парфюма си, най-вероятно по инстинкт ще разтъркаме нашите китки една в друга, но това е грешно. Това може да повлияе на качеството и интензивността на аромата на парфюма. Просто трябва да го оставим да изсъхне върху кожата ни.

Напръскване на гърдите и областта около сърцето

Ако използвате парфюма по този начин, той ще е 3 пъти по-траен

Някои хора са на мнение, че парфюмът трябва да се нанася директно върху кожата. Докато други са убедени, че той трябва да се впръс...

Пулсът ни е източник на топлина, спомагащ да се разпръсне аромата на парфюма. Може да сложим парфюма си именно на тези места, за по-голямата му интензивност.

Парфюмиране след вземане на баня

Друг начин да ухаем за по-дълго време е, когато се парфюмираме веднага, след като излезем от банята след къпане. Тогава кожата ни е чиста, леко влажна е и ще поеме аромата по-добре. На парфюма няма да повлияят други миризми като пот, храна или мръсотия и неговия аромат ще се запази за дълго.

Поддържане на кожата ни хидратирана

Ако нашата кожа е добре хидратирана, тя ще ухае по-дълго на парфюма ни. Това се случва, защото ако кожата е хидратирана и добре овлажнена има по-добра бариера, осигуряваща задържането на аромата за повече време.

Ако установите това, значи трябва да изхвърлите парфюма си

Огромната колекция от парфюми за мнозина е хоби или дори повод за гордост. Междувременно не забравяйте, че с течение на времето парфюми...

Наслояване на ароматите

Ако разполагаме с ароматно масло за тяло или лосион, може да го сложим под душа и веднага след като се изкъпем да си го нанесем, след което да си сложим и парфюм, а после да подсушим кожата си леко. Наслояването на аромати може да помогне за подсилване на уханието на самия парфюм. Трябва да подберем продуктите си по начин, по който да се слеят добре и съчетаят едни с други.

Напръскване върху дрехите

Друг трик за дълго ухание на парфюма ни е като го добавим и към нашите дрехи. Така ще бъдем сигурни, че нашия парфюм ще се усеща, дори ако този нанесен върху кожата е леко изветрял.

Избиране на подходяща парфюмна вода

7 знака, че веднага трябва да смените парфюма си

Парфюмът е визитната картичка не само на жените, но и на мъжете. Ароматът е най-силно "оръжие" на жената. Затова изборът на подходящ па...

Парфюмните води са доста ароматно наситени, за разлика от обикновената тоалетна вода. Ако желаем по-трайни аромати, парфюмната вода е по-подходящ избор.

Запознаване с някои основни съставки за аромат на парфюма

Ако в даден парфюм се използват някои основни аромати като дървесни нотки, ванилия, кедър или сандалово дърво, те ще могат да се задържат по-дълго време върху кожата ни. Основните флорални и цитрусови аромати се усещат повече, веднага след тяхното прилагане, но и изветряват доста бързо.

Използване на парфюмно масло

Този вид масло е много наситено и има доста дълъг ефект на аромат. Трябва да сме внимателни с него, защото е по-неразредено от останалите парфюми. Може да се използва само като допълнително акцентиране на основния ни парфюм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com