3 ползи от консумирането на суши

1276
3 ползи от консумирането на суши
Снимка: Adamsov Production / Pixabay

Може би нашата мания за суши има нещо общо с факта, че Япония е една от страните с най-висока средна продължителност на живота в света - около 84-години. С дълга и легендарна история, сушито е начин за японците да се възползват от морските дарове за своето здраве.

Популярността на сушито се разпространи бързо извън страната, което го направи известно и любимо на мнозина, и днес можете да намерите суши в повечето големи градове по света.

Ето резултата, ако ядете суши всеки ден.

1. Оризовият оцет в ориза за суши ще осигури аминокиселини

Оригиналното суши отпреди 400 години се е приготвяло в продължение на две години

Сушито, с което сме свикнали днес, е много различно от ястието, приготвяно в Япония преди четири столетия. Наредзуши е традиционно фер...

Думата "суши" идва от японска дума за "кисел ориз", който е основен компонент на традиционното суши. Съставката, която осигурява киселината в ориза за суши, е оризовият оцет. Това е оцет, дестилиран от ориз.

Той съдържа аминокиселини, които подсилват имунната система на организма и се борят със свободните радикали. Аминокиселините също помагат в борбата с натрупването на млечна киселина в кръвта, което от своя страна води до енергия и се бори с умората. Оризовият оцет съдържа и втори тип киселина, оцетна киселина. Освен че е полезна за храносмилането, оцетната киселина също съдейства на организма да приема повече хранителни вещества като калций, калий и други витамини.

Проучванията също така са установили, че оризовият оцет е полезен за сваляне на килограми.

2. Омега-3 мастните киселини ще ви поддържат здрави

Проучванията показват, че омега-3 киселините, които са често срещани в рибите, са изключително важни, когато става въпрос за здравето и функцията на мозъка. Нашите тела не произвеждат тези съединения, така че трябва да ги приемаме чрез храната, която консумираме. За хора с умерена загуба на памет или свързан с възрастта когнитивен спад са били в състояние да се повлияят от добавянето на омега-3 киселини към диетата си.

Това е НАЙ-ЛЕСНОТО и най-вкусно суши на света

Възможно е приготвянето на суши у дома да се окаже не само лесно, но и забавно. Нужно е единствено да сте избрали точната рецепта, коят...

Те също се считат за доста ефективни в борбата с депресията. Ако вече приемате антидепресанти,  омега-3 мастните киселини  подобряват тяхната ефективност.

3. Може да подобрите състоянието на сърцето си

Рибата е широко одобряване като една от най-здравословните храни, които могат да се консумират и лекарите предлагат да я приемате 2 пъти седмично, за да се възползвате от нейните ползи за здравето. Омега-3 мастните киселини намаляват анормалния пулс, което може да доведе до внезапна смърт. Те помагат и за понижаване на кръвното налягане и могат да предотвратят натрупването на плака в артериите.

Проучване на 40 000 мъже в Съединените щати установи, че тези, които ядат риба поне веднъж седмично, имат 15 процента по-нисък риск от проблеми със сърцето.

Докато мазните неща обикновено не се смятат за здравословни, мазните риби, като сьомгата, са с високо съдържание на омега-3 киселини, така че се считат за много полезни за здравето на сърцето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...