4 добри начина за борба с депресията

5546
4 добри начина за борба с депресията
Снимка: iStock/Guliver

Зимните месеци, които са придружени със студено време и мрачни дни определено ни предразполагат и за по-мрачно настроение. Често сме склонни да изпадаме в състояния на тъга и да сме много по-умислени и затворени в себе си.

Ако изпитвате дори леки признаци на депресия, по-добре помислете как да се преборите с нея и какво да направи, за да се заредите с нови емоции.

Депресията - първият признак на Алцхаймер

Първият признак за болестта на Алцхаймер е постоянната тревога и депресия, установиха учени от Харвардския университет. Резултатите от ...

Ето някои от най-добрите начини да се справите с носталгичното и лошо настроение:

1. Погрижете се за себе си. Знаем, че когато нямате желание за нищо не е лесно да мислите за външния си вид или за промяна. Това обаче ще бъде страхотен ход за вас. Отделете си един ден, в който да отидете на масаж, на козметик и фризьор, за да смените прическата си. Новата прическа винаги е повод за нови усещания.

2. Спрете да си намирате извинения. Не търсете извинения, за да излезете и да смените обстановката. Колкото и да сте уморени или навън да е студено и дъждовно, по-добре излезте и се вижте с близки хора, които да ви разведрят, това осезаемо ще подобри настроението ви. Погрижете се да се облечете добре и се гримирайте, за да се почуствате красива.

3. Намерете си ново хоби. Време е за промяна! Често депресията ни казва точно това. Колкото и безжизнени и отчаяни да се чувствате, намерете начин да се заредите с малко енергия. Потърсете нови хобита – спорт, книга филм или друго занимание, което да ви зарежда с позитивни емоции. Можете да започнете да работите повече с ръцете си и да произвеждате ръчно изработени аксесоари и продукти. Това би била много добра терапия.

Следпразнична депресия...

С настъпването на празниците настроението ни се покачва и сме на седмото небе от щастие, че наближават най-светлите и красиви дни от го...

4. Не губете времето си в социалните мрежи. В летаргичните моменти социалните мрежи винаги са на среща. Скролването във Facebook и Instagram ви кара да се чувствате част от света и от движението и промените в него, въпреки че вие сте в леглото. Това обаче е само илюзия. Захвърлете социалните мрежи и помислете как можете да промените ежедневието си. Понякога да направите прекрасен и вкусен домашен сладкиш би подействало много добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com