4 начина да удължим аромата на парфюма

12846
4 начина да удължим аромата на парфюма
Снимка: AVAKA photo / Pixabay

Не знаете как да накарате аромата на парфюма да издържи по-дълго? Ето няколко полезни трика, за да можете да се наслаждавате на любимия си аромат за по-дълго време.

Със сигурност някога сте усещали, че ароматът на вашия парфюм не трае достатъчно дълго или че той лесно губи аромата си. Това може да бъде по различни причини. Ето защо, ние ви даваме няколко съвета, за да помогнете на миризмата на парфюма да продължи по-дълго.

10 хитри начина да направим парфюма си по-дълготраен

Не е ли вълшебно да влезеш в стая и аромата на сандалово дърво, жасмин или бергамот да оповестява пристигането ти? Което, признаваме, е...

1. Как правилно да съхранявате бутилката 

Начинът, по който съхранявате бутилката одеколон или шишенцето с парфюм, силно влияе върху времето, през което аромата се поддържа. Ако поставим бутилката върху тоалетката близо до прозореца и тя получава твърде много слънце или светлина, този парфюм губи свойствата си и миризмата му ще се задържа все по-малко. Поради тази причина, въпреки че естетически не изглежда много добре, се препоръчва парфюмът да се съхранява в оригиналната му кутия или да се съхранява в някое от чекмеджетата на гардероба например. Друг вариант е да го съхранявате в шкафа в банята.

2. Как да нанесем парфюм върху тялото

Областта на тялото, където се нанася парфюмът има много общо с продължителността на аромата. Областите на тялото, които помагат на аромата да издържи по-дълго са тези области, където се генерира най-много топлина. Например: китките, шията, областта зад ушите, предмишниците и т.н.

Недейте да пръскате с ПАРФЮМ косата си. Ето защо

Всеки от нас се стреми да ухае приятно и да задържи аромата върху кожата си възможно най-дълго време. Но по която и част от тялото си д...

3. Кога да нанесете своя парфюм

Друг аспект, който влияе кога един парфюм издържа по-дълго е моментът, в който се нанася. Например, ако се нанесе, когато порите са отворени парфюмът прониква по-дълбоко и следователно ароматът трае по-дълго. Подходящо време за нанасяне на парфюма е след душ, преди да овлажните кожата с овлажнител.

4. Комбиниране на различни продукти от една и съща гама

Все по-често конкретна марка парфюми има и пълна колекция с овлажняващ крем, ексфолиращ гел, дезодорант, крем за ръце и др. Поради тази причина, ако различните продукти се комбинират, миризмата на този аромат ще бъде много по-дълготрайна, тъй като парфюмът ще помогне за поддържане на миризмата, която преди това е била нанесена с овлажняващ крем или дезодорант.

Ако установите това, значи трябва да изхвърлите парфюма си

Огромната колекция от парфюми за мнозина е хоби или дори повод за гордост. Междувременно не забравяйте, че с течение на времето парфюми...

И накрая, преди да излезете за работа или по друг повод, не забравяйте да се напръскате с парфюма върху области, различни от тялото. Единият вариант е да напръскате с него във въздуха и след това да застанете под ароматния облак от пръски, така че парфюмът да попадне върху косата и дрехите ви, но по по-индиректен начин. Няколко капки парфюм могат да се нанасят и върху дрехи: якета, шалове и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как да пием чай правилно?
Как да пием чай правилно?

За много хора чаят сутрин е неразделна част от закуската и своеобразен ритуал. Но малко хора знаят, че неправилният прием на чай може да навреди...