6 причини, поради които е важно жените да флиртуват - това ще промени живота им

1051
6 причини, поради които е важно жените да флиртуват - това ще промени живота им
Снимка: pixabay.com

Флиртът не е само мимолетно забавление. Той може да бъде от полза за емоционалното и психическото състояние на човека, да увеличи удовлетворението от живота и да разшири знанията и уменията в различни области.

Флиртът е израз на интерес и привличане на един човек към друг с помощта на различни знаци: комплимент, шега, мимики, жестове, интонации. Всеки се отнася към него по различен начин. Някой го намира за забавна игра и весело занимание. Друг, страхувайки се от сложна връзка, се опитва веднага да спре новото увлечение и да не бъде въвлечен във водовъртежа на страстите.

Защо не трябва да се страхувате от флирта и как той може да промени живота ви към по-добро? Отговаря психологът Анастасия Касяненко.

Още: Мъжете от тези зодии са заклети флиртаджии

Защо е важно да се флиртува?

1. Флиртът повишава самочувствието

Често се сблъскваме с токсични хора. Техните действия или думи могат да подкопаят увереността ни и да понижат самочувствието ни. Има много други фактори, които ни карат да бъдем прекалено самокритични: проблеми в работата, конфликти с близките, притеснения за всякакви неуспехи или промени във външния вид.

А когато с нас флиртуват, получаваме допълнително потвърждение за своята привлекателност и сексуалност. Благодарение на интереса отвън се засилва чувството за собствена стойност и жената започва да се възприема в положителна светлина. Разбира се, флиртът не е единственият начин за повишаване на самооценката, има и много други. Но ако има възможност, защо да не я използвате?

Още: Какво означава флиртът за различните зодии?

2. Флиртът намалява нивата на стрес

Флиртът помага да се разсеете от проблемите и ежедневието си, да погледнете причините за тревогите си отстрани и да се отпуснете от ситуацията. Няколко приятни думи и леки шеги могат да ни освободят от стреса и да ни заредят с положителни емоции за целия ден. Преставаме да се занимаваме с негативни мисли и започваме да се занимаваме с всички неотложни проблеми.

Разбира се, важно е лекият флирт, който носи удоволствие и на двамата събеседници, да не премине границата, когато шегите и намеците престават да бъдат невинни. В края на краищата тогава то може да създаде нови тревоги, напрежение във връзката и да доведе до допълнителен стрес. Ето защо си струва да се поддържа баланс, така че флиртът да остане комфортен.

3. Флиртът развива уменията за общуване

Още: Изкуството на съблазняването: Как да завладеем мъжкото сърце?

На много хора им е трудно, а понякога дори страшно да поемат инициатива и да се отворят пред другите. Лекият флирт може да помогне да се разшири кръгът на общуване, да се премахнат социалните бариери.

Чрез флирта се научаваме да общуваме в различни ситуации, да установяваме контакти с други хора, да бъдем внимателни към събеседника, да намираме допирни точки в диалога, да разпознаваме невербалните сигнали. И с течение на времето започваме да се чувстваме по-комфортно и уверено в присъствието на другите.

4. Флиртът повишава емоционалната интелигентност

Когато флиртуваме, се научаваме да разпознаваме и емоциите на другите хора, да усвояваме мимиките и жестовете, да слушаме и възприемаме по-добре другите. Също така ставаме по-наясно със собствените си реакции: какво ни казва тялото ни, как се чувстваме, дали партньорът ни отговаря на нас, как знаем как да предадем това, което искаме да кажем на другите.

Още: Флирт според хороскопа: Техники и поведение на различните зодии при среща

В резултат на това ставаме по-наблюдателни и емпатични, разбираме по-добре себе си и другите и управляваме емоциите си.

5. Флиртът ви помага да се чувствате по-секси

Флиртът вероятно първоначално е бил замислен именно с тази цел. Когато флиртуваме, ние използваме мимики, жестове и глас, за да изразим интереса си към общуването с друг човек.

А също така, разбира се, това е възможност да покажем своята сексуалност. Получавайки насрещен интерес от страна на партньора, започваме да ценим повече себе си, външния си вид, убедени, че сме способни да очароваме другия. И в резултат на това флиртът се превръща в инструмент за създаване на сериозна романтична връзка.

Още: Най-закачливите и флиртуващи зодии

6. Флиртът повишава нивата на хормоните

Освен това, ако говорим за физиология, е важно да отбележим, че тялото на активно флиртуващия човек произвежда ендорфин - хормона на щастието. А действието на този хормон ни помага да се чувстваме по-весели. А при мъжете по време на флирт значително се повишава и нивото на тестостерона.

Източник: Wday

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com