6 сигурни знака, че ви липсват протеини

1399
6 сигурни знака, че ви липсват протеини
Снимка: iStock/Guliver

Достатъчният прием на протеин ще ви помогне да изградите мускулната си маса и да изгорите излишните мазнини. Мъжете се нуждаят от повече протеин, за разлика от жените. Най-общо казано трябва да се стараете 10% от дневното ви меню да се състои от протеини. Дефицитът обаче може да се отрази на вашето ежедневие и навиците ви. Ето и как:

Усещате умора

Учени призоваха да ядем насекоми, за да подпомогнем селското стопанство

Преминаването към хранене, съдържащо повече насекоми, не само ще намали емисиите на парникови газове, но и ще се отрази благоприятно на...

Липсата на енергия често се определя и като апатия. Определете кога най-често се чувствате уморени. В края на деня е напълно нормално човек да има нужда от почивка. Ако обаче до преди седмици не сте се нуждаели от кратка следобедна дрямка, а сега нещата стоят по различен начин, то е добре да се замислите дали нямате дефицит на протеин.

Усещате слабост, когато вдигате тежести, тичате или извършвате друга физическа активност. Когато вашите мускули не получават достатъчно протеини, те не могат да функционират нормално, както и да се възстановят след тренировка. Не можете и да изградите мускулите си. Външният вид и силата на самите мускули зависи от приема на протеин.

Леките контузии се възстановяват по-бавно

Ако сте забелязали, че малките ранички или дори незначителни порязвания зарастват по-бавно от очакваното, то най-вероятно имате недостиг на протеин. Това е така, тъй като на кожата ѝ липсват необходимите елементи, за да се изгради нова тъкан.

Косата ви пада

Тези храни имат повече ПРОТЕИН от яйцето

Протеинът е ключът към всяка здравословна, добре балансирана диета. Протеините спомагат за възстановяването на мускулите, поддържат усе...

Има редица медицински състояния, поради които косата ви може да пада. Организмът ви обаче има и способността да се опазва. Когато вие не получавате достатъчно протеини, то минава в този режим. То спира разхода на ценни протеини и те не могат да достигнат до различните части на тялото. Поради тази причина и косата ви започва да пада, тъй като тя се нуждае от протеини, за да бъде здрава. Резултатът от дефицита е, че имате слаба и накъсана коса.

Глезените, китките или други части на тялото ви са подути

Подуването на крайниците може да се дължи на различни причини, но една от тях е дефицитът на протеина. Храненето е от изключителна важност за задържането на течности. Протеинът има отношение към това задържане. Когато имате дефицит, то задържате и повече течности. Това се отразява и на тялото ви, а вие се чувствате непривлекателни.

Вашите нокти са чупливи

Ако имате чупливи нокти и често краищата им се чупят, то това ясен признак, че имате дефицит на хранителни вещества. В този случай той е на протеин, тъй като ноктите първи страдат от него.  След като започнете да си набавяте нужното количество, то и те ще се оправят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com