6-те типа изневяра и причините за тях

28196
6-те типа изневяра и причините за тях
Снимка: iStock/Guliver

Според проучвания голяма част от мъжете и жените изневеряват на партньорите си. Те доста често твърдят, че изневярата не се дължи на физически нужди, а по-скоро на емоционални. Истината е, че изневярате се случва различно при всеки. Въпреки това, сексолози открояват няколко типа изневери и не всичките са свързани със секс.

Ето ги и тях:

Романтична изневяра

Това е изневяра, при която партньорът търси нови емоционални преживявания, иска да избяга от ежедневната рутина и да се наслади на нещо ново и различно. Така той открива друг човек, който внася разнообразие в ежедневието му и връща тръпката в живота му.

Зодиите, които никога не биха простили изневяра

Изневярата е доста често срещана и никой не е застрахован, че няма да му изневерят. Всъщност изневярата не е проблем на определени поко...

Изневяра, която има за цел да привлече вниманието на партньора

В тази изневяра обикновено участва човек, който е близък до двойката. Изневеряващият иска да привлече вниманието на половинката си, която не се интересува от връзката достатъчно или просто не отделя достатъчно време за партньора си. Половинката има за цел да предизвика ревност в иначе нехаещата си за нищо половинка. Този тип изневяра прилича доста на следващия, който сме описали, а именно:

Протестна изневяра

При тази изневяра изневеряващият е подтикнат, заради пасивното или агресивно-пасивното отношение на половинката си. Той иска да докаже независимостта си и да докаже, че може да намери друг начин да бъде щастлив. За изневеряващият тази връзка е свързана главно със студенина, болка и пренебрежение, което дава основание за изневярата. Точно защото не получава достатъчно любов, започва да търси липсващите емоции и изживявания другаде. При този тип изневяра обикновено и двамата имат вина.

Изневярата "Застраховка"

Ето защо мъжете и жените изневеряват

Изневерите са доста често срещано явление в отношенията между двама души. Всъщност появата на изневяра зависи от обстоятелствата и от м...

При този тип изневяра, едната половинка смята, че краят на връзката скоро ще настъпи. Опитвайки се да се застрахова, търсейки нещо като план Б, той/ тя просто изневерява. Всъщност това е породено от сигнали от страна на едната половинка, които обаче може да се окажат грешни. Точно тези сигнали са знак, че краят на връзката може би скоро ще настъпи. Ако сигналите от партньора обаче са грешно разчетени, има шанс да се стигне до "падане от два стола". Ето защо правилната комуникация е ключова тук. Ако усетите промяна в отношенията просто говорете с партньора си. Не бързайте да правите грешни заключения.

Изневярата "Наркотик"

Това е когато едната половинка е прекалено пристрастена към секса, но не получава желаното от човека до себе си. Също има хора, които просто не могат да се ограничат само до един човек. В тези случаи е напълно нормално да се сигне до изневяра тип "наркотик". Ако не се отдаде на страстта си, този човек може да направи живота на половинката си ад, защото ограничаването може да доведе до депресивни състоятния и агресивно поведение. Пристрастеният има нужда от секс, за да бъде уверен в себе си. Обикновено в този тип изневери участват напълно случайни хора, а емоциите и чувствата не са част от преживяванията.

Емоциалналната изневяра

Този тип изневяра няма нищо общо със секс, но е не по-малко сериозен. При него, половинката среща друг човек, към когото развива чувства, влюбва се. И дори да не изневерява сексуално на половинката си, в мислите си той е отдаден на новата си връзка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com