Ако нямате извара у дома, можете да ползвате ТЕЗИ заместители според рецептите

6177
Ако нямате извара у дома, можете да ползвате ТЕЗИ заместители според рецептите
Снимка: iStock/Guliver

Изварата е много вкусен млечен продукт, с който обаче по-малко домакинства разполагат. Може би го купуват, само когато дадена рецепта, която са планирали да сготвят, го изисква. Тя взема участие в направата на различни здравословни сладки и солени ястия, може да я ползвате и за салати и различни десерти, на палачинки, пържени филийки и т.н. Ако обичате извара, със сигурност ще я хапвате често на какви ли не ястия. Освен това с нея се приготвят апетитни разядки, добавяйки различни подправки, чесън, мазнина. Може да се образува и сос за паста или друго ястие. Невинаги обаче имаме извара у дома. Понякога я няма дори в магазина. Какво да използвате, ако искате да приготвите нещо за хапване, но не разполагате с продукта? Ето 5 негови заместителя, които ще ви свършат чудесна работа.

Белтъци – ако в рецептата ви има извара, заместете я с белтъци. Те са полезни и могат да заместят соленото сирене. Имат много малко мазнини, а доста протеини, които ги прави питателна храна. При разбиване се получава лека и ефирна текстура. Чудесни са за приготвянето на кремове за сладкиши, блатове за торти и каквото още се сетите и има извара в оригиналната рецепта.

Маскарпоне – просто обожаваме това италианско сирене с мека текстура. Има сладко-солен вкус, чудесен за приготвяне на сладкиши, солени печива, кремове, тестени и маслени изделия. Маскарпонето е често използван продукт не само в италианската, но и в родната кухня.

Рикота – това е италианско сирене с малко по-сладък вкус от изварата. Тя е като крема сирене, тъй като става за мазане и е с по-кремообразна текстура. Обикновено се използва при направата на сладкиши и други печива. С нея се правят великолепни кремове, тъй като при разбиване става лека и пухкава. Може да я ползвате и за приготвяне на солени ястия.

Тофу – веган продукт, който може да замести не само изварата, а и месото. Съобразете единствено това, че може да бъде по-твърдо от изварата. Ако е такова, може да го разредите с ядково мляко или вода. Страхотен заместите на изварата, който може да ползвате като добавка на салати, в сосове, кремове и като добавка към солени ястия, които иначе имат извара.

Цедено кисело мляко – всички се сещаме за прословутата рецепта за цедено кисело мляко с плодове, нали така? То е много кремообразно, гъсто и чудесен заместител на изварата. Невероятно гладко, то е чудесно при разбиване със съставки за торти, сладкиши и солени печива. Може да бъде част от различни млечни кремове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com