Facebook вместо секс

10773
Facebook вместо секс
Публикуването на съобщения в социалните медии доставя силна наслада на мозъка

Публикуването на съобщения във Фейсбук и останалите социални медии доставя силна наслада на мозъка, каквато получаваме при хранене и секс, твърди проучване на Харвард.

Изследване на двама невролози установи, че "себеразкриването" в Интернет създава мозъчни сигнали, които наподобяват допамина – химикалът, който се отделя при удоволствие или при очакване на награда.

Създател на Facebook се отказа от американското си гражданство

От американското си гражданство се отказа един от четирима основатели на "Фейсбук". Бразилецът Едуардо Саверин се е появил в списъка на...

Според учените, мнозинството от хората отдават от 30 до 40% от думите си, за да "информират околните за собствените си субективни преживявания", допълва БГНЕС. Но в социалните медии варира около 80%.

Те също така изтъкват, че "хората разкриват себе си с такова желание, тъй като за тях това е събитие с истинска стойност. Подобно на първичната наслада от хранене и секс".

"Хората са мотивирани да разпространяват продуктите на умовете си. Възможностите пред един човек да разкрие мислите си би трябвало да се изживяват като силна форма на субективна награда", гласи заключението на Даяна Темир и Джейсън Мичъл от Харвард.

Редактор: Ина Попова

Сексуалното желание на жените достига връх в 23 ч. в събота

Сексуалното желание на жените достига своя връх в 23 ч. в събота, показва британско изследване, предаде БГНЕС. Откритието е част от ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com