Идеи за закуска: Сряда

33254
Идеи за закуска: Сряда

Продължават нашите кулинарни предложения. Приготвили сме ви много вкусни рецепти, които са подходящи както за хората, които разполагат с повече време сутрин, така и за тези, които бързат за работа.

 

Кифлички с патладжани и моцарела

 

Продукти:

300 г бутер тесто

1 патладжан

50 г моцарела

1 с.л. риган

1 жълтък

сол

Начин на приготвяне:

Патладжанът се нарязва на кубчета, посолява се и се оставя за половин час да пусне горчивия си сок. След това се измива и се сварява до пълно омекване. Отцежда се и се подушава.

От бутер тестото се отрязват триъгълници. В основата на всеки триъгълник се поставят патладжани, резени моцарела и малко риган. Бутер тестото се завива на руло, за да се получат кифлички. Те се поставят в тавичка и се намазват с разбит жълтък. Поръсват се още малко риган и се пекат в предварително загрята силна фурна до готовност. Сервират се топли.

Източник: 1001 рецепти

 

Омлет


Направете си го от 2 яйца, пресни зеленчуци, тофу, като използвайте тефлонов тиган, за да си спестите мазнината.

 

Пълнозърнести бисквити Belvita

 

Ето и едно много здравословно предложение за закуска: 4 бисквити Belvita, 1 малък банан и 250 мл. нискомаслено прясно мляко.

***

Belvita Добро утро са вкусни, хрупкави бисквити, специално създадени за закуска, които нямат аналог на българския пазар Комбинация от специално селектирани съставки като пълнозърнесто брашно, фибри, ценни витамини и минерали, приготвени при строго контролиран процес на печене, прави Belvita Добро утро здравословен и вкусен продукт с научно-доказани качества. Уникалността на тези бисквити се състои в това, че когато се консумират като част от една балансирана закуска, въглехидратите в Belvita Добро утро се освобождават постепенно, в продължение на четири часa. Благодарение на тези продуктови свойства нуждите на тялото от енергия са задоволени и то е в кондиция за по-дълъг период от време. Може да ги намерите на пазара в три вкуса – – с мляко, с шоколад, с лешници и мед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com