Изкуствена или истинска елха да изберем?

2821
Изкуствена или истинска елха да изберем?
Снимка: iStock/Guliver

Коледа вече е близо и всеки от нас вече е започнал да се пита каква украса да избере за празника. Коледната елха е главният герой на коледната украса. За този светъл празник той има най-специалното място в къщата. Около елхата се поставят и подаръците, така че без нея не може. Но какво  коледно дърво да изберем - изкуствено или естествено? И двата варианта имат положителни страни. Ето няколко, за да ви улесним при избора.

Защо да изберем коледна елха, която е естествена?

Ставаме част от традицията

Кой е най-издръжливият вид коледно дръвче

Търсите жива елха за вашия дом за празниците? Чудите се кое коледно дърво ще издържи по-дълго: бор, кавказка ела, норвежки смърч или мо...

Преди появата на изкуствени коледни елхи и борове, естествените дървета играят централна роля в този празник. Не може оспорим факта, че няма нищо по-добро от естественото коледно дръвче. Истинската елха носи жизненост, прави дома пълен с настроение и  Коледа става още по-вълшебна.

Забавно е да избираме семейно коледното си дърво

Едно от предимствата на естествената елха е, че можете да превърнете избора си в интересна семейна традиция. Цялото семейство заедно се разхождаме сред многото дървета в гората и избираме едно, което всеки да  харесва. За много семейства това е любимо време, особено за малките деца е много вълнуващо.

Вълшебна миризма

Миризмата на естествено коледно дърво е несравнима. То наистина внася коледния дух във вашия дом. Няма по-вълшебно  от това нашият дом да мирише на борова гора. Ароматът на естествени дървета може да подобри коледната атмосфера.

Изберете правилната украса за елхата, за да привлечете пари

В какви цветове трябва да бъде коледната украса? Защо е важно да поставите живо дърво, а не изкуствено? За посрещането на Новата годин...

Те са биоразградими

По отношение на замърсяването с пластмаса, естествените коледни елхи са екологично чист вариант. Те са органични и ще се разлагат в природата. Ако ги купуваме в саксии, можем да ги отглеждаме. Дори и да не са засадени, те няма да замърсят природата, точно като изоставени изкуствени дървета. Притеснителното е, че милиони дървета биват отсечени по време на коледния сезон, което може да се определи като негативно по отношение на опазването на природата.

Те подкрепят местната икономика

Коледните есетствени дръвчета са начин за инжектиране на капитал в местната икономика и подкрепа на производството. Изкуствените дръвчета обикновено са внос от чужбина и в повечето случаи са евтини стоки с ниско качество, произведени от евтини производители.

Защо да изберем изкуствена елха?

Можете да я  използваме многократно

В какви цветове да украсим елхата, ако искаме да имаме пари и късмет

Всяка година преди Коледа украсяваме елхата. Всеки сам избира в какви цветове да декорира дръвчето, според собствените си вкусове и пре...

Едно от най-важните предимства на изкуствените елхи е, че могат и повторно да бъдат използвани. След като инвестираме в изкуствена елха, стига да е добре направена, можете да я използваме за още няколко години. Това  спестява от постоянното търсене на дърво, паднали тръни, трудно почистваща се смола около къщата и други промени всяка година.

Те са лесни за украса

Ако търсим естествено дърво, е трудно да намерите коледната елха на нашите мечти. Ще трябва да пътуваме няколко пъти и това не гарантира, че ще намерим това, което желаем. При изкуствените дървета изборът е много по-голям.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com