Жените все още печелят по-малко от мъжете

6172
Жените все още печелят по-малко от мъжете

Жените печелят почти половин милион паунда по-малко в живота си, отколкото мъжете, заемащи същия пост, показва ново проучване във Великобритания.

Въпреки че жените имат по-големи амбиции, все още печелят по-малко, сочат данните. Също така според последните проучвания представителките на нежния пол е по-вероятно да бъдат уволнени и по-малко вероятно да получат допълнителен бонус на работното място.

Според експерти пропастта между доходите на двата пола и голямата разлика в заплащането за вършене на една и съща работа е тревожно. В изследването, проведено от Института " Chartered Management", са участвали 39 000 работодатели във Великобритания, предаде БГНЕС. Специалистите установили, че въпреки покачване на броя на жените на високи постове, тяхното присъствие в сериозни компании остава ниско.

За 35-годишна кариера жената е спечелила средно 1,09 милиона паунда, докато срещуположният пол е взел 1,52 милиона паунда.

Проучването показва още, че в началото на кариерата в 20-те си години мъжете и жените мениджъри са склонни да взимат приблизително еднаква заплата. Докато жените не започнат да се приближават до 30-та си годишнина, когато доходите им намаляват, особено след появата на дете.

Редактор: Десислава Симова

80% от дамите подготвят сами семейната почивка

Голяма част от жените не могат да се насладят на почивката заради дългата и изтощителна подготовка, която се стоварва на главите им п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com