Кои чайове помагат за успокояване на нервен стомах

1045
Кои чайове помагат за успокояване на нервен стомах
Снимка: Thinkstock/Guliver

Векове преди съвременната медицина да въведе своите терапии, хората са използвали силата на природата, за да се справят с различни видове храносмилателни смущения. Домашни чайове и билкови отвари от диворастящи растения са били част от лечението за нервен стомах. Днес ще разгледаме някои от най-ефективните чайове и билки за успокояване на нервен стомах - техните свойства, приложение и как да ги консумирате.

Зелен чай

Зеленият чай е познат от векове като средство за намаляване на гаденето и диарията. Научно изследване показва, че ежедневната консумация на зелен чай значително намалява честотата и силата на диарията, особено в случаи на лъчева терапия. Причината за това е високото съдържание на полифеноли, които помагат за лечението на храносмилателни проблеми.

Кой чай е истинско спасение за болки в стомаха?

Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил е известен със своите превенционни и лечебни свойства при газове, подуване, спазми и лошо храносмилане. Той е полезен и за контрол на сутрешното гадене при бременни жени, благодарение на богатото си съдържание на антиоксиданти и фенолни съединения.

Черен чай

Черният чай предлага разнообразни ползи за здравето, включително успокояване на разстроен стомах. Теарубигините и теафлавините в черния чай помагат за подобряване на храносмилането и действат благоприятно върху съществуващи стомашни язви.

черен чай

Чай от лайка

Лайката е известна с успокояващите си и противовъзпалителни свойства. Тя е отличен избор за нервен стомах, тъй като релаксира мускулите на червата и намалява времето между храненето и изхождането. Чаят от лайка е полезен и за облекчаване на менструални крампи и регулиране на емоционалния баланс.

Ментов чай

Ментовият чай стимулира храносмилателните процеси и помага за по-бързото придвижване на газовете през тялото. Той подсилва жлъчния поток, намалява усещането за подуване на стомаха и също така редуцира главоболието и стреса.

Какъв чай да пием при болки в корема

Чай от копър

Копърът е известен със своите благоприятни ефекти върху стомашния и червен тракт. Той помага за предотвратяване на стомашни язви и облекчаване на констипацията чрез естествено насърчаване на движението на червата.

Чай от женско биле

Женското биле е популярно сред билковите чайове за стомашни проблеми. То предлага естествено сладък вкус и е известно със своите успокояващи свойства. Чаят от женско биле е ефективен при стомашна болка, гадене и лошо храносмилане.

Билковите чайове представляват естествен и ефективен начин за успокояване на нервен стомах. Независимо от проблемите със стомаха, природата предлага множество алтернативи за облекчаване на симптомите и подобряване на храносмилането.

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо е добре да включите лук в диетата си?

Разкриха тайната на пирамидите и какво е помогнало да бъдат построени

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

7 начина за откриване на изневяра

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com