Как да се грижим за истинска елха

2119
Как да се грижим за истинска елха
Снимка: Thinkstock/Guliver

Разберете как да се грижите за коледната елха, така че тя да бъде украшение през цялото време и дълго след празниците. Достатъчно е да спазваме само няколко съвета, за да заслепим нашата елха с красотата си.

Избор на коледно дърво: той е наистина много важен и ако го направите по правилния начин, ще можете да ѝ се радвате дълго време – както преди празниците, така и след тях.

Изкуствена или истинска елха да изберем?

Коледа вече е близо и всеки от нас вече е започнал да се пита каква украса да избере за празника. Коледната елха е главният герой на ко...

Подготовка на елха за Коледа

За да украси коледната елха няколко седмици дома ни, препоръчително е да изберем здрав, голям екземпляр. Трябва също да обърнем сериозно внимание на иглите на растението - те трябва да са яркозелени и да бъдат плътни, за да ни радват дълго време и да остават достатъчно от тях, даже и когато започнат да опадат малко по малко. Ако не можем да съхраняваме закупеното отрязано дърво навън, а ще го държите вътре в стаята, планирайте покупката няколко дни преди Бъдни вечер (но не по-рано от една седмица преди това).

Ако елхата трябва да стои в поставка, напълнете я предварително с вода, още преди да поставите елхата в нея. Ако ще я съхранявате така, тогава е добре да скъсите ствола й с около 3 см и да поставите растението първо в съд с топла вода. Тази обработка ще помогне на коледната елха да черпи вода по-добре.

Как да се грижим за коледно дърво: най-важните неща, които ще ѝ осигурят свежест за дълго време, са правилната температура и поливане.

Никога не пропускайте тези неща в коледната украса

Коледната елха Тя е най-важният символ и центъра на дома по коледа. Независимо колко е голяма и какъв цвят е, тя ще събере всички окол...

Преди да донесем елхата вкъщи, нека я поставим в хладно помещение за около час. Това ще е от голяма полза. В крайна сметка дървото трябва да бъде в помещение, където температурата да не надвишава 20 градуса, така че помислете къде да я сложите. Също така не трябва да се поставя близо до радиатора.

Трябва също да не забравяме да напълним отново вода в стойката (добавете хладка вода). Препоръчително е да добавите към водата специален балсам (можете да го закупите в градински магазини или цветарски магазини). Също така поръсвайте дървото всеки ден.

Декориране на коледната елха: погрижете се за правилните декорации, защото това също е много важно.

Броят и теглото на коледната украса трябва да бъдат съобразени с размера на дървото и дебелината на клоните му. Освен това е препоръчително да използвате LED осветление, тъй като то генерира по-малко топлина от стандартните лампички за коледно дърво. За да се предпази дървото от събаряне от деца, стволът му трябва да бъде вързан например за пердетата.

Ето какво да имате предвид при избора на коледно дърво

Към избора на живо Коледно дърво трябва да се подхожда отговорно, в противен случай вместо радост и празнично настроение в дома, то ще ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com