Как да си изберем парфюм

3822
Как да си изберем парфюм
Снимка: iStock/Guliver

Имам много начини да изберете парфюм. Важното обаче е да го направите, защото наистина ви харесва. Не се подлъгвайте от маркетинговите похвати. Все пак тяхната основна роля е именно това – да ви накарат да купите даден продукт. Поне така смята Вероника Бруховецкая, парфюмерист и собственик на парфюмерийно студио в Москва.

Освен, че трябва на вас да ви харесва избрания продукт, трябва да се съобразите и с цената. Мит е, че високата цена е символ на качество. Нищо не зависи от цената. На пазара има много нови марки, които използват конвенционални продукти за направата на парфюмите. Разбира се, това не прави другата утвърдена марка по-добра или по-лоша.

Аромат на царица. Учени откриха какъв парфюм е използвала Клеопатра

Чрез комбиниране на исторически текстове и съвременна химия археолозите пресъздадоха парфюма, използван от последната царица на Египет....

Трябва единствено и само да се доверите на носът си. Той ще ви каже дали дадено нещо ви харесва или не. Друг маркетингов трик е ароматите да се разделят на мъжки и дамски. Няма такова разделение в професионалните среди. Жените могат да вземат мъжки аромат, ако смятат, че им харесва и обратното.

Също така, не трябва да пробвате парфюми, след като сте пили кафе. Той е силен дразнител и просто няма да усещате ароматите. Така ще вземете нещо силно, което в действителност няма да ви подхожда. Рецепторите се освежават само с вода и чист въздух.

Ето и още няколко допълни съвета при избор на парфюми:

Съобразете се със сезона

Хубаво е да имате парфюм за горещите летни месеци и един за зимните дни. Неписано правило е, че по-леките парфюми са подходящи за зимата, тъй като по това време ароматите се задържат повече време. Тежките мириси са за зимата, защото студеният въздух малко или много потиска аромата.

Какво е тоалетна вода?

Любимата тоалетна вода е важен елемент от гардероба на модерната жена. Много от вас се стремят да съберат индивидуална колекция от парф...

Попитайте приятел

Ако се колебаете между два или повече аромата, можете да попитате приятелка или друг ваш придружител. Второто мнение ще ви покаже как другите ви възприемат с даден аромат. Разбира се, не е задължително да се съобразите с него, но е добре просто да го имате предвид.

Тествайте

Всеки един аромат може да мирише по различен начин върху кожата. Най-добре пръснете няколко аромата по ръката си и така да прецените кой от тях е подходящ за вас. Обикновено за това не е нужно много време, но ще ви даде най-точна преценка как ще мирише през целия ден. Хубаво е да го направите само с един конкретен аромат, но ако искате повече, то използвайте и двете ръце.

Не прибързвайте

Това са ГРЕШКИТЕ, които не трябва да допускаме, когато носим парфюм

Замисляли ли сте се някога, че употребата на парфюм си има своите специфики, с които е добре да се съобразите, така че накрая ароматът ...

Никога не бързайте при избора на парфюм. От много аромати може да се объркате, затова дайте на носа си достатъчно време, за да се възстанови и да направите правилния избор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com