Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем всеки ден мед

15280
Какво ще се случи с тялото ни, ако ядем всеки ден мед
Снимка: fancycrave1 / Pixabay

Човечеството отдавна знае за ползите от меда за здравето. Хипократ, древният баща на медицината, вече ги е оценил. Въпреки това, медът има повече свойства, отколкото първоначално можем да си представим. Действа добре не само в борбата с настинки и други вирусни инфекции. Какви други здравословни свойства се крият в тази златиста течност? Яденето на мед всеки ден ще ни даде енергия, ще подобри паметта, а също така ще помогне в борбата с лошия холестерол. Искате ли да знаете какви други предимства го добавят към ежедневното си меню?

Медът ще ни даде повече енергия

Как най-лесно се разпознава качественият МЕД

Запомнете едно много важно нещо. Ако през студените месеци от годината търговец ви предлага течен мед и ви гарантира, че в него липсват...

Само една супена лъжица мед, добавена към питателна закуска, е достатъчна, за да започнете деня с енергия и сила за нови предизвикателства. Такава порция течно злато е вид енергийна инжекция. Глюкозата ще ви осигури незабавен прилив на жизненост. Нещо повече, това ще ви помогне да се борите с умората през деня.

Въпреки това, диабетиците трябва да бъдат внимателни. Гликемичният индекс на меда е около 60. Затова не трябва да го третират като заместител на обикновената, вредна за тях захар. За други хора медът може да бъде добра добавка към диетата благодарение на естествените захари.

Медът подпомага храносмилателната система

Една супена лъжица мед на ден има положителен ефект не само върху имунната ви система, но и върху храносмилателната система. Благодарение на него ще подобрите метаболизма си, което от своя страна може да ви помогне в борбата с излишните килограми. По време на диетата обаче внимавайте – 100 г мед са около 300 калории.

Освен това медът е полезен за чревната флора, която се уврежда от приема на антибиотици. Също така действа добре като естествена хранителна добавка при гастрит и язва. Антибактериалното му действие ще помогне в борбата с гаденето и болката в коремната област.

Медът - храната на вечната младост

Медът се смята за основно лекарство от древни времена. Самият Хипократ го използвал всеки ден, твърдейки, че така се чувствал по-силен ...

Мед за сън

Страдате ли от безсъние? Един от естествените методи, които са известни от векове за справяне с проблемите със съня, е пиенето на горещо мляко с мед. Това е научно доказано. Как е възможно?

Медът помага на тялото да произвежда триптофан, който по-късно се превръща в серотонин. Това е хормон, който заедно с мелатонина гарантира спокоен и здрав сън. Така че, лъжица мед преди лягане е достатъчна, за да се събудите освежени и готови за нови предизвикателства.

Освен това, яденето на мед помага на черния дроб да поддържа нормални нива на гликоген. Благодарение на това няма да се събудите гладни.

Медът подобрява паметта

Лудият хималайски мед

Съществуват много разновидности на меда с различни текстури и вкусове. Но има един вид, който за повечето хора просто не им по джоба. Т...

Медът е чудесен и за диетата на хората, които се грижат за мозъка и сивите клетки. Той трябва да бъде включен в диетата, по-специално от студенти и ученици. Една супена лъжица мед на ден е достатъчна, за да работи мозъкът им по-добре. В резултат на това обучаемите ще имат по-добра памет и концентрация.

Нещо повече, медът помага за намаляване на нивата на стрес. Благодарение на него ще бъдем спокойни и съсредоточени върху задачите, които трябва да изпълняваме. Според аржентински учени медът е изключително полезен за нервната система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com