Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

1899
Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?
Снимка: iStock

Промяната на приоритетите, начина на живот и света около нас неминуемо води до промяна в начина на мислене, комуникация и взаимоотношения между половете и в отношението към живота като цяло. Ако нашите баби са се вълнували дали са добри домакини, как се справят с приготвянето на баницата и дали са народили достатъчно челяд, днес дамите искат за чуват различни комплименти, от тези, за които са мечтаели бабите им.

Кои комплименти всяка жена днес определя като значими, кои би искала да чуе за себе си от половинката, приятели или колеги? Сред тях са комплименти, свързани с професионалните умения, стила, майчинството – те изместват комплиментите, свързани с домакинските задължения.

Предпочитаните комплименти се променят и с възрастта – докато младите момичета се вълнуват от комплименти за външния си вид, зрелите жени предпочитат да слушат не само, че са съхранили визията си въпреки натрупаните години, но и комплименти за възпитанието на децата и внуците, за техните успехи, за кулинарните умения и постигнатото на професионалното поприще. Тази промяна, тази зависимост на комплиментите от възрастта е очаквана и нормална, зрелостта прави дамите по-уверени, по-независими от мнението околните особено на тема външен вид, докато в ученическите години всяка отрицателна оценка за визията може да бъде фатална за самочувствието и да доведе до затваряне в себе си, а понякога и до тежка депресия.

И макар да са различни словата и похвалите, галещи крехката душа на дамите, все пак има универсални комплименти, които биха зарадвали всяка жена.

Красиви думи, каращи всяка жена да се чувства уникална

Кои комплименти си мечтае да чуе всяка жена?

Тук въпросът е по-скоро какви, а не кои комплименти иска да чуе всяка жена.  Комплиментите трябва да вдъхват увереност, да са достатъчно елегантни, да не звучат като ласкателство, което по-зрелите дами възприемат като опит да бъдат манипулирани, като лицемерие и чудесно го различават от искрените похвали.

-          Усещането да се чувстват оценени

Независимо дали става въпрос за комплимент за новата рокля, или за съвършено приготвената вечеря, за стила, или за успехите на детето, постигнати и благодарение на усилията и отдадеността на майката, жените са щастливи да чуят, да усетят, че усилията им се забелязват.

-          Комплименти за начина на мислене, за мирогледа

Макар всеки човек да е отделна вселена, има нещо, по което си приличаме – удоволствието да чуваме, че начинът ни на мислене е уникален. Индивидуалността е от съществено значение за голяма част от дамите – „Друга като теб няма“ е комплимент, за който всяка жена мечтае.

-          Зачитане на личността и гордост от постиженията

„Гордея се с теб“ – само четири думи, а променят веднага изражението на жената, събуждат усмивката ѝ.

-          Комплименти за външния вид

Тези комплименти, които всяка жена иска да чуе, са от ключово значение особено когато дамата се чувства неуверена и изпитва колебания по отношение на външния си вид. За предпочитане са комплименти, свързани с индивидуалността на жената – комплимент за нещо, което е характерно само за нея. Да направиш комплимент за изрисуваните в салона вежди е лоша идея – нито дамата има принос за това, нито ще се почувства по-красива и желана, разбирайки че този онова, което се хареса и прави впечатление, не е нейната естествена красота.

-          Искам да остарея с теб

Тук нужда от пояснения няма. За да заяви любимия тази готовност, означава, че я е обмислил дори по-дълго, отколкото предполага дамата. Подобна стъпка в развитието на отношенията е мечтата за всяко малко момиче, наслаждаващо се образа си с майчината сватбена рокля в огледалото.

-          Щастлив съм, че те имам

Комплимент, който на пръв поглед не казва нищо за жената – нито за визията, нито за всичко, което носи в сърцето си, нито за уменията ѝ като майка и домакиня, но всъщност казва всичко – че избраницата е единствена и неповторима, че е обичана.

Най-оригиналните комплименти за красива жена - изненадайте я

-          Извинявай

Вълшебна думичка, която отваря вратите към нов свят от преживявания за двама.

-          Вдъхновяваш ме

Един от най-милите и стойностни комплименти, които ще увеличат стремежа на дамите да постигат още по-стойностни резултати във всяка своя дейност.

- Ти си най-добрата

Това е повече от комплимент, който получава жената, това е признание за всичко, което прави, за всичко, което е, за всичко, което ще бъде.

Комплиментите правят отношенията между хората по-красиви, по-съвършени, по-стойности, ако са искрени. Когато правите комплимент, нека е искрен. Открийте онази черта от характера или визията, която наистина ви кара да се възхищавате, и направете комплимент именно за нея, за да не звучите фалшиво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои мъжки намеци крещят, че те харесва?

Как се пише: учудване или очудване?

Кога се слага йод във водата на кокошките?

Кои признаци подсказват, че сиренето е развалено?

Досадни грешки при домашното боядисване на коса, които лесно могат да се избегнат

Начини за защита на кожата на лицето, тялото и косата от ултравиолетова радиация

Защо някои органи при хората са по двойки?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Кои жени са по-склонни да имат момчета - може да се изненадате от отговора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com