LIDL и Столична община пускат безплатни автобуси към Витоша за пешеходци и велосипедисти

26204
LIDL и Столична община пускат безплатни автобуси към Витоша за пешеходци и велосипедисти
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

​От 1 юли до 24 септември LIDL ​България дава възможност на любителите на природата да се придвижват лесно и удобно с автобуси на "Зелена линия" до Витоша. Безплатните автобусни линии и за пешеходци, и за велосипедисти са на разположение всеки уикенд през цялото лято.

"Зелена линия Витоша" за пешеходци ще се движи по следния график: От 1 юли до 24 септември 2017 г. автобусите ще превозват пешеходци всеки уикенд и в почивните празнични дни. Запазва се графикът: тръгване в 08:00 ч. и 09:00 ч. от стадион "Васил Левски" и връщане в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от "Златните мостове".

Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Велосипедистите ще могат да ползват транспорта, за да се качват в полите на Витоша, както и да достигнат до маршрути с начало от село Железница. Първата велолиния тръгва от спирка "Зоопарк" през "Бай Кръстьо" и стига до хижа "Алеко". С цел повече удобства на колоездачите, вторият маршрут стартира с промяна в началната спирка - от НСБАЛ (2542) спирка на бул. "Г.М. Димитров" над метростанцията в посока Зоопарка през село Бистрица до село Железница. Така велосипедистите ще могат да ползват метрото за достигане на началната дестинация, тъй като през уикенда превозването на колела е разрешено през целия ден.

Двете велолинии ще се движат в периода 1 юли - 24 септември 2017 г. от 08:20 ч. и от 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Велоавтобусите ще се движат само през уикендите и през празничните дни.

СнимкаActualno.com/Румен Скрински

На днешното събитие, което бележи старта на "Зелена линия Витоша", заместник-кметът по транспорта в Столична община Евгени Крусев каза, че към момента 10 автобусни линии изпълняват курсове до Витоша. Наред със "Зелената линия" на LIDL, от утре стартира и още една.

Повече информация може да намерите на www.lidl.bg/greenline

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com