Най-честите причини за скандали в семейството

17875
Най-честите причини за скандали в семейството

Скандалите за това кой да сготви и да почисти след храненето са едни от най-честите източници на напрежение при двойките, показва британско изследване, цитирано то БГНЕС.

Само паричните проблеми водят до повече кавги, а две трети от двойките се карат за разпределението на домакинските задължения поне веднъж седмично. Допитването показва още, че една пета от британците познават двойка, която се кара редовно и дори е скъсала заради домакинските задължения.

Защо мъжете изневеряват?

Защо мъжете изневеряват? Жените ли изневеряват повече от мъжете? Въпроси, въпроси - всяка жена сигурно неведнъж се е питала защо прияте...

Ленивостта относно готвенето и чистенето е поставена на второ място след лошата лична хигиена в списъка на причините за скъсване с партньора или партньорката, показва изследването на онлайн компанията за доставки на храна по домовете Just Eat. Рекорден брой двойки са подали молба за развод през януари заради драми, свързани с изневери, финансови проблеми и прекараното дълго време заедно по Коледа.

Но в допитването сред 2000 британци парите били поставени на първо място сред причините, водещи до най-много кавги с 24%. 17% от анкетираните посочили домакинските задължения. Жените се вълнуват повече от мъжете доколко партньорът помага в домакинството. Близо една трета от анкетираните дами заявили, че биха прекратили връзката си, ако партньорът им никога не си помръдва пръста. Същият процент казали, че възникват спорове относно домакинските задължения, при които 13% от представителките на нежния пол избухвали в плач, а 9% излизали бясно от къщата. За разлика от тях, една трета от анкетираните заявили, че никога не се карат с половинката си.

Друго британско проучване пък сочи, че жителите на Острова живеят в мръсотия и не спазват дори половината от хигиеничните правила за здрав и чист дом. Проучване показва, че 10% от домакините във Великобритания не смятат за необходимо да почистват банята повече от веднъж месечно. 57% от анкетираните жени открито признават, че се срамуват да поканят гости в къщата си, защото винаги е пълна бъркотия. 63% от анкетираните признали, че не чистят редовно и живеят в мръсен хаос.

Редактор: Надежда Иванова

4 причини за женската изневяра

Смята се, че мъжете кривят от правия път по-често. Напоследък обаче неумолимата статистика показва растеж на женските изневери, преда...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com