Необичайни употреби на сапуна

3567
Необичайни употреби на сапуна
Снимка: iStock/ Guliver

Днес сапунът е незаменим продукт, който използваме по няколко пъти всеки ден. Течен или твърд, но благодарение на него си измиваме ръцете или си вземаме душ. Съдържа растителни мазнини, повърхностно-активни вещества и други компоненти - овкусители, оцветители, антисептици, сред които триклозанът е най-популярен. През далечните години сапунът се прави от разтвор от пепел във вода.

Лайфхакове със сапун или колко необичайно можете да използвате сапуна

Защо сапунът за пране от супермаркетите е опасен?

Истинският сапун за пране се правеше само от два компонента: обикновена сол и мазнина, обикновено говеждa или агнешкa. Днес рафтовете н...

Опитвали ли сте да изплашите насекомите със сапун? Не, не ви препоръчваме да заставате пред хлебарка, държейки парче ароматен или катранен сапун в ръка и да ѝ го покажете. Но той наистина може да изплаши неканените гости - насекомите. По-специално комарите. В някои села хората търкат откритите си части на тялото с растително масло, което има странен ефект върху крилатите кръвопийци. Но самото масло не оставя приятни усещания по кожата. Същото не може да се каже за сапуна. Можете обаче да направите спрей против комари от него. За да направите това, разтворете определено количество сапун във вода и след това го изсипете в спрей бутилка. Ако имате течен сапун, той също може да се използва.

Ако все пак ви ухапе насекомо, отново използвайте сапун! Засегнатата област може да се третира със сапун. Сърбежът ще изчезне скоро.

Но какво е по-лошо от бръмченето на комари? Само скърцащите врати! Вярвате или не, сапунът ще ви помогне да се справите с този проблем. Достатъчно е да натриете пантите с парче сапун.

Преди да се отдадете на работа в градината, можете да натриете ноктите си със сапун, за да избегнете силно последващо замърсяване.

Нетипични приложения на сапуна

Няма човек на Земята, който да не знае как да използва сапуна - за миене на ръцете и измиване на лицето, за пране, за почистване и подд...

В борбата за чистотата на съдовете можете да използвате обикновен тоалетен сапун. Предимството на този метод е по-малкото потребление на вода.

Както знаете, след използването на сапун нещата стават по-хлъзгави. Ето защо, ако имате заклещен задвижващ елемент в килера или бюрото, опитайте да го разтриете със сапун. И всичко ще отиде там, където трябва отново.

Носите очила? Тогава най-вероятно сте запознати с проблема, когато при рязка промяна на температурата те започват да се замъгляват. Или човек трябва само да влезе на мястото, където е топло през зимата. Но няма значение! Можете да избършете очилата с разтвор на сапун и вода и след това можете да се отървете от проблема със запотяването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com