Още една рецепта срещу махмурлук

8636
Още една рецепта срещу махмурлук

Изследователи от Австралийското държавно обединение за научни и приложни изследвания (CSIRO) са установили, че ако се изпие чаша сок от круша преди употреба на алкохол, симптомите на махмурлука намаляват. Учените разказали за откритието си в официалния блог на организацията.

Авторите отбелязват, че са тествали само така наречените азиатски круши. Предстои да проверят дали аналогично влияние оказват соковете и от други сортове.

Рецепта срещу махмурлук на 1000 години

Древните иракчани също са използвали средство срещу махмурлук, подобно на нашите кисело мляко и айран, свидетелства рецепта срещу махму...

Действието на напитката било проверено върху две групи доброволци. Едната получавала сок, а другата – плацебо. Авторите не уточняват колко участници са били задействани в експеримента, но отбелязват, че пилите сок от круша понесли махмурлука по-леко от тези, които получавали плацебо.

Според получените резултати сокът снишил количеството алкохол в кръвта на доброволците. Най-благотворно той повлиял върху съхраняването на способността за концентрация на вниманието. Изследователите смятат, че хапването на пресни круши може да даде подобен ефект.

Учените още не са установили поради каква причина азиатските круши са толкова ефективни в борбата с махмурлука. В отчета се отбелязва, че употребата на сок след пиене не дава подобен ефект.

Проектът бил финансиран от австралийската неправителствена организация Horticulture Innovation Australia, допълва Lenta.ru.

Една година от живота на британците преминава в махмурлук

Резултатите от ново проучване показват, че 351 дни - близо една година, от живота на британците преминават в махмурлук, пише в. "Дейли ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

5 храни, за които да забравите след тренировка
5 храни, за които да забравите след тренировка

Не бързайте да се поглезите с храна след изтощителна физическа активност: нека да разберем кои храни ще отхвърлят цялата ви упорита работа във...