Полицията в Шри Ланка се извинява заради кучешка сватба

19902
Полицията в Шри Ланка се извинява заради кучешка сватба

Културният министър на Шри Ланка накара полицията да се извини за организирането на кучешка сватба. До извинението се стигнало след поискано разследване на случая.

Служители на полицейския кучкарник са организирали в понеделник сватбена церемония за 20 двойки кучета в централния район Канди на 117 километра източно от столицата. Животните са били качени на сцена и бракосъчетани по подобие на традиционните сватбени церемонии. Кучетата след това са били откарани на "меден месец" с украсено превозно средство.

Разследват масово отравяне на кучета в Бояна

Столичната полиция разследва случай на масово отравяне на кучета в квартал "Бояна". От МВР съобщиха, че става дума за инцидент на ули...

Синхалските будисти - преобладаващото мнозинство в Шри Ланка, организират брачните церемонии на сцена след извършване на традиционни ритуали.

Полицейският говорител Будика Сиривардана казва, че служителите не са имали намерение да засягат чувствата на никоя общност и се извиняват, ако действията им са изтълкувани по този начин. Сватбената церемония е организирана с цел да се привлече вниманието към програма за развъждане на породисти кученца от "вносни" родители и в търсене на начин за намаляване на разходите за нея.

Извинението е поднесено след призив на културния министър Т. Б. Еканаяке случаят да бъде разследван като нарушение на културните традиции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com