X
 
 

Рибеното масло защитава бременните жени от спонтанен аборт, твърдят учени

2540 0
photo of Рибеното масло защитава бременните жени от спонтанен аборт, твърдят учени
Снимка: iStock/Guliver
Картофен чипс, майонеза, растителни масла и други продукти, които съдържат големи количества линолова киселина и ненаситени мазнини, се оказват изключително опасни за бременни жени. Това е заключението на лекарите, които са публикували статия в „Journal of Physiology“, информира БГНЕС.

Днес повечето учени смятат, че диетата и някои храни имат силно влияние не само върху теглото на човека, но и върху здравето на мозъка му, кръвоносните съдове, сърцето и други ключови органи на тялото. По-специално, наскоро лекарите показаха, че консумацията на големи количества зехтин и средиземноморски ястия значително намалява шансовете за смърт от инсулт или инфаркт, а прекалено голямото количество сол в храната влошава здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

5 вредни храни, от които трябва да се откажете

Замисляли ли сте се, за това до колко правилно се храните? Напоследък в супермаркетите и като цяло навсякъде около нас се продават прек...

Напоследък изследователите се интересуват от това, как хранителните навици, лошите привички и други особености на начина на живот могат да повлияят на здравето на бременната жена и нейното неродено дете. Например, експерименти върху мишки и наблюдения на бъдещите майки показват, че рибеното масло значително намалява вероятността от спонтанен аборт, а пушенето почти удвоява тези шансове.

Рибеното масло ще защити бременните жени от спонтанни аборти, установиха учените и това се дължи на факта, че мъжките клетки са много по-лошо устойчиви на клетъчния стрес и умират по-бързо в неблагоприятна ситуация от "женските" ембриони. Предвид рисковете и други негативни свойства на ненаситените мастни киселини, учените съветват всички бременни жени, особено тези, които чакат синове, да избягват храни с много омега-6 мазнини.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители