Торта-елха, висока три метра, ще изненада габровци

7123
Торта-елха, висока три метра, ще изненада габровци

 

Триметрова торта под формата на елха ще хапнат габровци в навечерието на Рождество. Гигантският сладкиш ще бъде приготвен от майстор-сладкаря Мария Озтюрк, която е от Габрово, но от години живее и работи в Истанбул. 
Основата на елхата е дървена конструкция. Над нея майсторът-декоратор Мария Устюрк ще реди блатове, за които ще са нужни 220 яйца. С вкусен крем между блатовете и облечена в близо 70-килограмово зелено захарно тесто, гигантската торта ще се издига на три метра височина в един от търговските центрове в Габрово. "Със звездата може да стане и по-висока", казва сладкарката.
"Ще се работи наистина на стълба, доста висока. Имахме няколко, сменихме, но вече минаваме на най-високите. Дори се шегувахме днес, че може би трябва с въже да се спусна отгоре от огромния полилей".
Габровци ще опитат от зелената торта, след като досега Мария Устюрк и групата на майсторките от града само показваха в изложба сладките произведения, излезли от под ръцете им.
"Хората идваха, с голям интерес разглеждаха, обаче, както се казва "Очи пълни, ръце празни". Даже до всяка една торта има надпис "Моля, не пипайте експонатите", а те миришат много приятно, на ванилия, и затова си помислих, че на габровци вече им е време да опитат и торта. Какво по-хубаво време от Коледа".
За направата на гигантската торта един ден не стига. Тя ще бъде разрязана утре следобед и край елхата ще се съберат малки и големи. Майсторките-декораторки от Габрово обмислят следващият път да кандидатстват за рекордите на Гинес.

Триметрова торта под формата на елха ще хапнат габровци в навечерието на Рождество Христово, пише bnr.bg. Гигантският сладкиш ще бъде приготвен от майстор-сладкаря Мария Устюрк. Тя е родом от Габрово, но от години живее и работи в Истанбул.

Украсиха изкуствена елха с близо 581 000 цветни лампички

  Увеселителният парк "Юнивърсъл студиос Джапан" в Осака подобри рекорда си за най-много лампички на изкуствена елха, съобщи БТА....

Основата на елхата представлява дървена конструкция. Над нея майсторът-декоратор Мария Устюрк ще реди блатове, за които ще са нужни 220 яйца. С вкусен крем между блатовете и облечена в близо 70-килограмово зелено захарно тесто, гигантската торта ще се издига на три метра височина в един от търговските центрове в Габрово.

"Със звездата може да стане и по-висока", казва сладкарката. Тя уточни, че ще се работи на стълба. И разказа, че и друг път по време на празниците е участвала със свои произведения в различни мероприятия. Но хората винаги идвали и разглеждали с голям интерес, но нямали право да опитат. Даже до всяка една торта имало надпис "Моля, не пипайте експонатите", а те ухаели много приятно - на ванилия. "Затова си помислих, че на габровци вече им е време да опитат и торта. Какво по-хубаво време от Коледа".", сподели сладкарката.

За направата на гигантската торта един ден не стига. Тя ще бъде разрязана утре (23.12.18 г.) следобед и край елхата ще се съберат малки и големи. Майсторките декораторки от Габрово обмислят следващият път да кандидатстват за рекордите на Гинес.

 

Продадоха за 2 240 долара парче от сватбената торта на семейство Тръмп

Парче сладкиш, който получавали всички гости на сватбата на Доналд Тръмп и Мелания Кнавс през 2005, беше продадено на търг за 2 240 дол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com