Умни приложения за умна работа

6219
Умни приложения за умна работа
Снимка: iStock/Guliver

В днешните дигитални времена софтуерът в голяма степен управлява живота ни и начините, по които работим и се забавляваме. В следващите редове ще представим няколко подбрани приложения, които могат да улеснят и подобрят работата ни, да ни спестят излишен стрес и много време.

Управление на социални мрежи

Buffer

Този мощен инструмент е създаден, за да улесни живота на хора и компании, които отглеждат повече от един профил в социалните медии. Накратко, с Buffer можете да управлявате всичките си акаунти във Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest и т.н., от едно място. Приложението осигурява голяма гъвкавост за публикуване по график, което означава, че можете да избирате кога да пишете публикациите, а те да излизат когато и където трябва.

Buffer поддържа и RSS емисии, което позволява да споделяте постове от любимите си сайтове само с един клик. Голяма екстра за професионалистите е, че приложението осигурява обилни данни и анализи за вашето представяне в социалните мрежи, включително за харесвания, споделяния, коментари, ретуитове и т.н. Безплатният вариант на Buffer е за един потребител с до три социални акаунта.

Тираж и подреждане на пощенски кутии

SaneBox

Задръстването на електронните пощенски кутии изглежда е един от вечните проблеми на съвременната технологична цивилизация. Идеята на SaneBox е да ни предпази от полудяване и да ни спести много ценно време като подреди хаоса в нашата поща. Приложението може да подреди и приоритизира съобщенията, за да виждаме само тези, които са наистина важни за нас, вместо обратното. SaneBox използва чудесата на изкуствения интелект и е достатъчно "умно", за да изпълни тази задача от първия момент. Още по-хубаво е, че се учи от нас и с времето става все по-прецизно. В допълнение на факта, че върши отлична работа SaneBox има и друго голямо предимство - изключително лесно е за употреба. Ако можете да работите с уеб поща като Gmail, значи можете да правите всичко, което поискате със SaneBox. Услугата е безплатна за две седмици, а след това започва от 7 долара на месец.

Управление на задачи

Todoist

Todoist е заслужено популярно, усъвършенствано и едновременно с това просто за употреба средство за управление на задачи. То осигурява удобен за работа начин да се разтоварите от всички задачи, които са "на главата ви", сякаш имате личен асистент, който помни вместо вас. Характерно за това приложение е, че може да се мащабира от управление на лични проекти и всекидневни задачи, до мощен инструмент за екипна работа в големи компании. Безплатната версия е доста функционална, но има и много по-разширена функционалност, започваща от 36 долара на година. Най-високия вариант за бизнеса позволява едновременно управление на 500 проекта с по 50 човека работещи по проект.

Управление на пароли

LastPass

Управлението на пароли е нещо, което правим, независимо дали го осъзнаваме и дали ни харесва. Повечето от нас имат утвърдени лоши навици в това отношение. Дори ако игнорираме вечната класика "12345", можем да споменем практики като записването на пароли на текстов файл на "десктопа" или на лепящо листче, поставено в чекмеджето на офис бюрото, или пък парола с рождените дати на децата. Всичко това, освен, че не е безопасно, е чисто и просто неудобно. Време е да се погрижите за своето (и на вашата компания) спокойствие.

Самоуважителният начин винаги да имаме сигурни пароли, без изобщо да мислим за тях, е да си вземем един мениджър за пароли. LastPass е в краткия списък на най-добрите от тях. Приложението генерира чудовищно силни и невъзможни за запаметяване пароли, и ги записва в криптиран цифров "сейф". Оттук натам - всичките ви пароли са достъпни на всичките ви устройства и можете да се логвате автоматично навсякъде. LastPass може да запомня данните ви, като име, имейл, адрес за доставка и т.н. и да ги попълва вместо вас когато трябва. Безплатната версия включва всички базови функционалности, а платената дава много повече.

Фокус и концентрация

Freedom

Постоянната липса на концентрация е една от болестите на нашето време. Според психолози и бизнес аналитици огромното количество дигитални източници на информация и забавление, и преди всичко създадени да бъдат пристрастяващи социални медии, отнемат много от продуктивността, от радостта на живота и от усещането "да живееш в момента". Сред многото приложения, подпомагащи концентрацията, Freedom е едно от най-добрите. Това, което прави, е да блокира достъпа до избрани приложения и разсейващи сайтове, или до целия интернет, за определен период от време. Можете да изберете списък от приложения и уебсайтове за блокиране, както и да създавате изключващи списъци за различни ситуации. За да не се изкушите да посегнете към телефона си, вашата Freedom сесия ще ви следва на всяко от устройствата ви. Приложението е напълно безплатно.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com