Международна застраховка „Живот“ с допълнително здравно покритие „Premium Insurance“ представиха Пощенска банка и Булстрад Живот

4160
Международна застраховка „Живот“ с допълнително здравно покритие „Premium Insurance“ представиха Пощенска банка и Булстрад Живот
Снимка: Пощенска банка

Международна застраховка живот с допълнително здравно покритие, насочена към премиум клиенти, търсещи висок клас медицинско обслужване, представиха Пощенска банка и Булстрад Живот по време на събитие, проведено днес в най-новия премиум център на банката в София.

Новата застраховка „Живот” с допълнително здравно покритие „Premium Insurance”, която има внушителния лимит на покритие от до 2 млн. евро, се предлага от Пощенска банка в партньорство с Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп и Дейли Хелт Иншуранс Груп.

Застраховката позволява клиентите да ползват финансова подкрепа и здравни грижи както на територията на България, така и в чужбина. „Premium Insurance” предлага и покритие за рисковете загуба на живот вследствие на злополука или заболяване.

Благодарение на голямата мрежа от медицински центрове на партньорите на Пощенска банка, премиум клиентите могат ползват болнични и извънболнични здравни грижи на практика почти из целия свят. У нас Булстрад Живот разполага с около 600 медицински центрове в собствена партньорска мрежа, докато Дейли Хелт Иншурънс Груп предоставя достъп до 750 000 асистънс партньори и лечебни заведения в над 100 държави по света. Това означава, че в зависимост от избраното териториално покритие на застраховката, клиентите имат избор къде и как да протече лечението, независимо дали говорим за територията на България или в чужбина.

„Клиентът може да отиде където поиска по света, за да получи медицинско обслужване. Може да хване самолета и да отиде в болница във Виена например.”, каза Томас Зауер, основател и главен изпълнителен директор на Дейли Хелт Иншурънс Груп.

И двете застрахователни компании разполагат с центрове за обслужване на клиентите, които работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, като за здравни грижи в чужбина потребителите биват обслужвани на родния им език.

Новият застрахователен е създаден в партньорство, тъй като Пощенска банка няма собствена застрахователна компания, подобно на редица други банки на родния пазар, което придава гъвкавост по отношение на избора с кои партньори да работи, стана ясно от думите на Димитър Шумаров, изпълнителен директор, главен финансов директор и член на Управителния съвет на Пощенска банка.

„Пощенска банка е една от малкото банки, които нямат собствена застрахователна компания и пенсионен фонд. Това ни дава свободата да избираме с кого да работим.”, каза Шумаров, добавяйки, че по този начин Пощенска банка има свободата да предлага само най-добрите продукти.

Според Калоян Антов, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, партньорството с Пощенска банка е най-добрият пример за успешно сътрудничество между две институции, които не са част от една и съща финансова група.

„Убеден съм, че този продукт е обречен на успех”, добави Антов.

Новият застрахователен продукт за премиум клиенти е пример, че у нас има обслужване „на световно ниво”, каза Мартин Райчинов, директор „Партньорски програми и проекти” в Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп.

„Този продукт е създаден за топ клас клиенти, които знаят какво е качествено обслужване и са безкомпромисни по отношение на него.”, каза Райчинов.

Действително премиум клиентите или казано с други думи – заможните потребители, демонстрират различна застрахователна култура спрямо редовите граждани. Цели 70% от премиум клиентите на Пощенска банка ползват застрахователен продукт, посочи Николай Лазаров, началник управление „Продажби Индивидуални клиенти” в Пощенска банка.

През миналата 2022 година Пощенска банка отчита на 40% ръст на премиум клиентите. Според изнесените данни става ясно, че профилът на премиум клиента е мъж (72% от премиум клиентите), който пътува извън страната в рамките на годината (над 80%), използва активно интернет банкиране (95%) и има спестявания (80%).

Специалното събитие се състоя в наскоро открития иновативен Premium Banking център „Сан Стефано Плаза“ на Пощенска банка, който е продължение на дългосрочната стратегия на финансовата институция за цялостно обновяване на клоновата ѝ мрежа и с изключително отношение към клиентите от Premium сегмента. 

Допълнителна информация за продуктите, предлагани от Пощенска банка (включително основен информационен документ за застраховките), може да бъде открита на www.postbank.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФИНАНСИ:

Хубави новини за кредитния ни рейтинг от Fitch, но не и за приемането на еврото

БНБ отчете увеличаване на депозитите и свиване на кредитите в края на 2023 г.

Deutsche bank отчете най-високата си тримесечна печалба от 11 години

Рокадите продължават: Смениха и директора на АДФИ

Финансовият министър увери еврокомисар, че работим за приемане на еврото

Вноска без такса и през уикенда предлага Пощенска банка

Обявиха колко е бюджетният дефицит за 2023 г.

Ключов представител на Фед: Няма да бързаме с намаляването на лихвите

ЕЦБ е поискала от "УниКредит" да ограничи бизнеса си в Русия

Банкер: Очевидно е, че няма да приемем еврото на 1 януари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com