"Пейката на любовта", която чака първо предложение за брак

300657
"Пейката на любовта", която чака първо предложение за брак

Има едно магическо място над Дряновския манастир, което може да зарежда с енергия душите на хората. Става въпрос за Пейката на любовта, кацнала на ръба на скалата точно над храма. Терасата разкрива спираща дъха гледка към скалите и местността, а пейката помага на човек да се спре, да помисли и да открие себе си. "Знаете ли, доброто е заразно по прекрасен начин, казва Галя от младежкото сдружение МОГА-Дряново, благодарение на което "Пейката на любовта" привлича любопитни туристи и днес. - Искам да кажа на хората: "Елате на Пейката на любовта! Отворете сърцата си. Тук има толкова много любов...". Дори човек, когато е в някаква своя си дилема, житейска тегоба или каквото и да е друго, тук ще намери решение на проблема. Много добре би му се отразила гледката. Природата е толкова успокояваща! Носи огромен заряд, който нищо друго не би могло да компенсира. Е, естествено, любовта би могла. А когато влюбени дойдат да споделят обичта си тук, сами допринасят този заряд да се увеличава. И доброто да се мултиплицира, за да стигне до повече хора".

Учител от Дряново пази възрожденския ключ към доброто в сърцата на децата

"Учителят трябва да бъде търпелив като вол, добър като агне и телесно здрав като битолски просяк". ХРИСТО БОТЕВ (1848-1876)   Е...

Галина Цанкова е един от основните мотори на добротворците от МОГА-Дряново. Младежите с огромни сърца издават и една от тайните на "Пейката на любовта". Тя чака първото си предложение за брак. А добротворците са готови да помогнат с всичко необходимо, за да бъде ритуалът неповторим и двойно по-вълнуващ за бъдещото семейство. "Много силно се надяваме скоро и това да се случи. Приветстваме идеята, казва Александър Македонски, другото сърце на МОГА-Дряново. - Сигурни сме, че ще бъде страхотно предложение за брак! И най-важното - гарантираме, че дамата ще каже "Да!". Сто процента! Никой не може да откаже на това място. И на тази височина... А и след такова изкачване по пътеката, да не кажеш "Да"... Няма как да стане".

Ентусиазирана, Галя продължава темата: "Ние бихме хамалствали, бихме обезпечили предложението с всичко необходимо, бихме дали идеи... Не, че хората си нямат достатъчно, но... Бихме съдействали по всякакъв начин само и само това да се случи".

ВИЖ ТУК ПЕЙКАТА НА ЛЮБОВТА В СНИМКИ!

Добротворците, които замесват хляб с душите си

Приготвянето на хляб развързва ръцете, отваря сърцето и очите, прави ни по-търпеливи и наблюдателни, кара ни да се вслушваме във вътреш...

Всъщност, историята на пейката не е вековна. Точно обратното, датира от преди 13-14 години. Когато е създадена Дряновската екопътека, започваща от входа на пещерата "Бачо Киро" над манастира. Около 15 минути катерене са достатъчни, за да стигнат любопитните туристи до магическото място. А по пътя до там има три места за почивка, които предлагат неповторима панорамна гледка към манастира, водопада и реката и невероятната природа наоколо. Новият живот за Пейката на любовта започва на 3 август миналата година, когато добротворците от МОГА-Дряново решават да облагородят мястото, да го почистят и да засадят цветя наоколо. И да поставят "творчески кошер", за боклук, защото никъде по пътеката няма място, на което да се събират отпадъците.

"За пейката разбрахме от филмчета за Дряново, разказва другият двигател на младежкото сдружение Ники Карагьозов. - Тогава мястото беше обрасло с храсти и на практика пейката беше забравена. Никой дори не помни кой я е нарекъл Пейката на любовта. Решихме да я включим в плана с дейности през годината и така тръгнаха нещата".

На това магическо място идват всякакви хора - млади, стари, любопитни туристи, влюбени двойки... "За мен то е много специално, казва Сашо. - Винаги ми е било мило. Когато дойда тук, от пейката виждам мястото, където искам да живея и да го правя все по-хубаво". А Галя продължава емоционално: "Тук си заобиколен от необятната природа. Висотата на това място се пренася у теб като висота на духа. Това е нещо, което много силно емоционално те зарежда. Не може да си равнодушен към това пространство. Единственото нещо, което може да направиш, за да бъде то още по-хубаво, е да го облагородиш. Да оставиш и ти някаква следа. Хората са изключително добри. Джоко Росич казваше: "България е мястото, което пращи от добри хора". Аз не съм спряла да вярвам в това. Искам да дам криле на хората и да им кажа, че ще срещат добро у всеки човек тогава, когато те предложат добро отношение. Добри хора има, имало ги е и ще продължи да ги има! И те ще творят все по-хубави неща, когато обединят силите си".

А вие добротворци познавате ли?

Добротворците, които променят цял град

"Група млади хора ентусиасти, които съвсем доброволно правят някакви хубави неща". Това са те, Добротворците от МОГА-Дряново. Сами се о...

#shareдобро

ВИЖ ТУК ПЕЙКАТА НА ЛЮБОВТА В СНИМКИ!

Снимки: МОГА-ДРЯНОВО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com