5 съвета, които ще ви помогнат да получите най-добрия потребителски кредит

1140
5 съвета, които ще ви помогнат да получите най-добрия потребителски кредит
Снимка: iStock

Има много обстоятелства, при които заемането на малка сума пари под формата на потребителски кредит може да бъде полезно. Понякога хората просто се нуждаят от финансов тласък, за да управляват средствата си по-ефективно. Независимо за какво ви трябват парите, преди да подадете вашето заявление за кандидатстване, би било добре да отделите малко време, за да оцените внимателно възможностите си и да сравните различните оферти, предлагани от кредиторите. Тук ще ви дадем няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да вземете правилното решение. Но преди това, нека видим какво всъщност представлява потребителският кредит и какви са предимствата на онлайн кандидатстването.

Какво трябва да знаете за потребителските кредити?

Заемите биват различни видове, но най-общо може да ги разделим на две категории - обезпечени и необезпечени. Обезпеченият кредит се нуждае от обезпечение или актив, който служи като гаранция. Така че, в случай че не изплатите задължението си, заемодателят разполага с вашите активи, на които да разчита.

Необезпечените заеми, от друга страна, не изискват залог или гарант. Тъй като заемодателите нямат на какво да разчитат в случай на неизпълнение, тези кредити обикновено се отпускат за по-малки суми. За сметка на това обаче, те са много по-достъпни и по-лесни за получаване.

Потребителският кредит е вид необезпечен заем, който може да получите от всяка една банка у нас, както и от някои небанкови финансови институции. Това е един от най-популярните видове кредити, тъй като, както вече споменахме, те се отпускат много по-лесно. tbi bank са именно такава банка, която предоставя възможност за бързо и удобно кандидатстване изцяло онлайн. Един потребителски кредит Кеш Кредит на tbi bank ще ви помогне по много начини, в зависимост от сумата, която вземете. По-малкият заем, нещо от сорта на 3 000 – 5 000 лв., е идеален за запълване на някои дупки в бюджета ви. От друга страна, по-голям потребителски кредит - да речем 10 000 – 20 000 лв., би ви свършил чудесна работа, ако искате да правите ремонт вкъщи, да си купите нещо ново или да отидете на някакво специално събитие.

Но какви са предимствата на потребителските кредити онлайн? На първо място, не е нужно да ходите до банката, за да подадете вашите документи, тъй като целият процес е изцяло дигитален. Можете да посетите уебсайта на кредитора и да попълните заявлението от комфорта на собствения си дом. Освен това, вашата молба ще бъде разгледана и одобрена бързо. А най-хубавото от всичко е, че ще получите сумата в рамките на същия ден (в повечето случаи, до няколко часа).

 

Полезни съвети при теглене на потребителски кредит

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да вземете най-добрия потребителски кредит.

1.     Оценете финансовите си нужди

Защо искате да вземете потребителски кредит? За какво ще използвате парите? Как това ще се отрази на вашия бюджет? Можете ли да си позволите месечните вноски по кредита? Това са все въпроси, които е добре да обмислите предварително. Те не само ще ви помогнат да изберете сумата и срока на вашия кредит, но също така и да създадете график за погасяване, който отговаря на вашите специфични нужди.

2.     Направете проучване

Както вече отбелязахме, потребителски кредит може да вземете както от банка, така и от небанкова финансова институция. Имайте предвид обаче, че различните заемодатели имат различни изисквания и условия за отпускане на такова финансиране.

Хубавата новина е, че в наши дни почти всяка институция има собствен уебсайт. Това ви дава възможност да проучите различните кредитори и да разберете, кои отговарят най-добре на вашите нужди. Проверете лихвените проценти, сроковете и опциите за погасяване, както и всички такси, свързани със заема.

3.     Сравнете лихвите и условията на различните кредитори

Тъй като са необезпечени, потребителските кредити понякога може да имат малко по-високи лихви в сравнение с обезпечените заеми. И все пак, това не означава, че не може да намерите изгоден потребителски кредит. Просто отделете малко време, за да проучите и сравните лихвените проценти на различните кредитори. Не забравяйте, да обърнете внимание и на фактори, като изисквания за кандидатстване, условия за погасяване и всички свързани със заема такси.

4.     Не заемайте твърде висока сума, която не може да си позволите да изплащате

Идеята, да изтеглите 30 000 лв. вместо 20 000 лв., може да ви звучи доста изкушаваща. Въпреки това, преди да вземете окончателното си решение, е добре да помислите дали ще имате възможност да върнете сумата навреме. Имайте предвид, че всяко едно неизпълнение на кредит, ще се отрази неблагоприятно на вашата кредитна история.

5.     Изберете надежден и доверен кредитор

Изборът на доверен и надежден кредитор ще ви осигури спокойствие, тъй като вие ще знаете, че вашите финансови интереси са в сигурни ръце. Потърсете банка с опит, която не само предоставя изгодни условия, но също така гарантира сигурен и прозрачен процес на заемане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика