Близнашки се надява разговорите с ЕК да доведат до приемливо решение за КТБ

23983
Близнашки се надява разговорите с ЕК да доведат до приемливо решение за КТБ
Снимка: БГНЕС

Надявам се, че чрез диалог с Европейската комисия ще достигнем до взаимно приемливо решение за КТБ. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки в коментар за наказателната процедура, започната от ЕК заради блокираните депозити в проблемната банка, предаде "Фокус".

Министър-председателят призна, че още не се е запознал с критиките на ЕК, но обясни, че процедурата минава през няколко етапа.

Близнашки: Взели сме мерки за нормално провеждане на изборите

Хората се готвят за изборите, а обстановката е спокойна. Районните и секционните комисии са създадени с консенсус. Взети са всички мерк...

„Сега сме в началната фаза, която е проучвателна и е много важно какви отговори ще дадем на критичните бележки, които се отправиха към нас. Лично аз тепърва ще се запозная с тази материя, надявам се да успеем да обясним сложността на ситуацията, в която се намираме. Одитът в банката не е завършил, няма и парламент, който да санкционира евентуалните по-нататъшни действия с оглед оздравяването на тази банка, включително и отварянето й”, посочи проф. Близнашки.

На въпрос дали в проекта за актуализация на държавния бюджет се предвиждат пари за КТБ и банковата система, служебният премиер каза, че в момента се работи по ревизията и в началото на следващата седмица проектът ще бъде обсъден.

„Предполагам, че ще има и такива средства. Все още не съм видял текста, все още министърът на финансите не е представил проекта пред правителството. Необходимо е и Народно събрание, за да се внесе проектът за актуализацията”, подчерта Близнашки.

Вчера ЕК стартира наказателна процедура срещу България заради забавянето на достъпа на вложители на КТБ до техните депозити.

Близнашки иска Цветан Василев да се върне в България, за да поеме отговорността си

Цветан Василев трябва да се върне в България и да поеме своята отговорност, заяви служебният премиер Георги Близнашки. "Василев трябва...

Близнашки акцентира, че неговият кабинет ще подготви предварително всичко онова, което щяло да създаде нормални условия за следващото правителство. "Затова готвим няколко законопроекта- и за пряката демокрация, за промени в Изборния кодекс. Ще направим всичко възможно следващото НС да влезе в нормален ритъм на работа", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика