Бойко на "Хемус": Бавим се, защото в горичката гнездят пилци

6722
Бойко на "Хемус": Бавим се, защото в горичката гнездят пилци
Премиерът с нова изненадваща проверка на магистрала "Хемус"

Премиерът Бойко Борисов направи поредната си изненадваща проверка в последно време. Министър-председателят пристигна на инспекцията на строителните работи на магистрала "Хемус". По предварителна информация обектът трябваше да бъде ревизиран в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Инспекцията бе обявена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, но на място пристигна и премиерът.

Скоростният път "Хемус" е вторият по важност след АМ "Струма"

Скоростният път "Хемус" е вторият по важност проект след магистрала "Струма", обяви в Плевен министърът на регионалното развитие и бл...

След като направи оглед Борисов заяви, че строителството на участъка от магистрала "Хемус" от пътен възел Яна до Софийски околовръстен път може да приключи до май 2013 година.

"Изключително тежък трафик виждате по магистралата за жителите в региона. Всички могат да видят колко усилено се работи в този участък. Срокът е догодина септември. Надявам се до май месец догодина да стане готов. Бавим се в този участък и не строим, защото в горичката гнездят пилци. Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък”, каза Борисов на днешната инспекция.

На 26 септември 2011 година премиерът даде началото на строителството на участъка от гара "Яна" до Околовръстния път на магистрала "Хемус.

Изграждането на участъка с дължина 8,46 км е финансирано по ОП "Транспорт", като 80 процента от средствата се осигуряват от кохезионния фонд на ЕС, а 20 - от държавния бюджет. Общата стойност е 47 732 340 лева. Съфинансирането от републиканския бюджет е в размер на 9,5 млн. лв. Строителството трябва да завърши до 22 месеца. Тогава Борисов заяви, че строителството се налага, тъй като това е третият по натовареност път в страната.

Борисов поиска срок от археолозите на магистрала "Хемус"

Министър-председателят Бойко Борисов се запозна с хода на строителните работи на автомагистрала „Хемус” в участъка Шумен &n...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com