България е на пето място по брой туристи в Турция

4781
България е на пето място по брой туристи в Турция

България е на пето място по брой на туристите, посетили Турция през 2011 г., съобщи БНР. На първо място е Германия, следвана от Русия, Иран и Грузия. За 8 години приходите от туризъм в Турция са се увеличили с 45 на сто, а броят на туристите - с 80 процента.

В последните години с особено бързи темпове се развива балнеолечебният/туризъм. В Турция има 1300 броя геоотермални извори и по този показател е на второ място в Европа и на седмо място в света.

Туроператори са поискали повече полицаи в морските курорти

Ще бъдат направени допълнителни охранителни обследвания на част от обектите в цялата туристическа мрежа и ще се види къде е целесъобраз...

С бързи темпове се развиват и зимните спортове. Доскоро непопулярни, през последните години бяха изградени 20 центъра за зимни спортове, които разполагат с най-модерни съоръжения. Специално за зимните студентски игри през миналата година бе построен гигантски зимен комплекс край град Ерзурум, който специалистите оценяват като един от най-модерните в света.

Турското правителство неотдавна прие програма, с която цели да превърне туризма в устойчив на кризи сектор. Затова подсилва програмите за излизане на външни пазари и най-вече разширяване на алтернативните видове за туризъм, инвестират се много средства.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика