Еленко Божков: Отстраняват ме като футболен треньор - през пресата

24432
Еленко Божков: Отстраняват ме като футболен треньор - през пресата
Снимка: БГНЕС

Ще си търся правата по всички линии, защото не мога да не защитя професионалното си достойнство и човешката си чест. Унижават ме и няма как да се оставя в тази ситуация. Това заяви за БГНЕС уволненият днес член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Еленко Божков. Той призна: "Отстранен бях по подобие на футболен треньор - обикновено те научават от пресата, че са уволнени".

По-нататък Божков продължи: "Причината за отстраняването ми е конфликт на интереси заради участие в неправителствена организация. Аз бях член на Управителния съвет в Българската федерация по парапланеризъм, защото съм парапланерист. Тази федерация се казва "Български национален аероклуб", но аз подадох молба за излизане от УС още през юни 2013 година". Доскорошният член на ДКЕВР обяви, че лично е поискал от комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси да го провери.

Еленко Божков: Токът ще поскъпне с малко от 1 октомври

Цената на тока може да се увеличи в малки граници от 1 октомври. Това заяви отказалият да си подаде оставката зам.-шеф на Държавната ко...

В крайна сметка Божков призна, че уволнението му е очаквано. По думите му случилото се е пълно безобразие. "Ние не сме държава", категоричен бе доскорошният член на ДКЕВР. Той добави: "Това е груб опит за вмешателство и намеса на корпоративни интереси чрез измекярското правителство на Георги Близнашки в работата на независим регулаторен орган".

Категорично целта на тези промени в ДКЕВР е да се направи опит за реализация на лобистки интереси. Не искам предварително да квалифицирам колегите, които идват в ДКЕВР, но очевидно ще има опит от лобистките и корпоративни интереси", добави Божков.

Реализацията на тези интереси ще бъдат в ущърб на обществото и на държавата, убеден е доскорошният член на ДКЕВР. Божков изрази надежди, че обществото няма да пропусне тази груба намеса в работата на регулатора и ще си направи сметка как да постъпи на 5 октомври.

 

Шефът на ДКЕВР и заместникът му подадоха оставки

След разговор с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика