Марешки към КЗК: Защо не разследват "Лукойл", които не ми дават достъп до складовете си?

9123
Марешки към КЗК: Защо не разследват "Лукойл", които не ми дават достъп до складовете си?

Това показва в каква държава живеем. Някаква компания си позволява да прави икономическо разузнаване, използвайки медии, НАП, Агенция Митници, Икономическа полиция. Не възнамерявам да влизам в диалог с тази компания. Корупцията и картелите са изправени срещу професионализма и патриотизма на българския народ. Мога да уверя тези хора, че професионализмът и патриотизмът ще спечелят, заяви разбунилият отдавна духовете на пазара на горивата в България бизнесмен Веселин Марешки по повод настояването на "Лукойл" да бъде проверен произходът на горивото в бензиностанциите на Марешки.

Като монополист „Лукойл” ми отказва да купувам директно от тях в качеството им на производител и ми се налага през посредници да вземам гориво. От Банско до Варна – каза Марешки, който заяви, че ако не беше така, горивата в неговите бензиностанции са щели да бъдат още по-евтини, макар и не с много. КЗК това трябва да разследва, не да проверява Петролната и газова асоциация, поиска Марешки. Това за мен е лъжлива следа, отклоняване на вниманието, сигурен е бизнесменът.

Марешки събра достатъчно подписи, за да бъде разгледан референдумът му

310 078 - толкова са валидните подписи, събрани в подкрепа на референдума на аптекарския бос Веселин Марешки. Данните са на Главна дире...

Според Марешки откакто са отворили „едната и половината му бензиностанции” са спестили 100 млн. лева на българските домакинства. На въпрос откъде купува горивото, бизнесменът каза, че то идва откъдето идва горивото за всички в България. Наскоро четох, че когато си умрял, не разбираш, че си мъртъв – същото е, когато си тъп, категоричен беше Марешки. Той отрече да става въпрос за контрабанда – и аз мога да питам „Лукойл” дали купува от „Ислямска държава”. Има органи, които да проверяват, но не и насъскани от някаква компания, подчерта бизнесменът пред Bulgaria on Air.

„Лукойл” да каже защо когато цената на едро беше 1,40 лева за литър, те продаваха при 2 лева на дребно, след като ме питат как аз продавам на 1,52 лева при 1,56 лева, продължи с обвиненията Марешки. Продаваме в момента на цена 1,52 лева за литър, с една стотинка надценка, заяви бизнесменът. Много искаха да продават около 2 лева, но пазарното ми поведение не им позволява, добави той. Печеля, естествено, отговори Марешки на въпрос дали не продава нарочно на загуба. Самият „Лукойл” казва, че цената сега трябва да е 1,56 лева, а продават при 1,54 лева – значи и те са под себестойност.

Буквално в следващата седмица ще открия още 4-5 бензиностанции в различни градове. Не искам да казвам кои са градовете, защото на практика договорена бензиностанциия не можахме да я отворим в един областен град, защото човекът се отказа в последния момент. Казват им, че до седмица-две ще фалирам, но не фалирам, разказа още Марешки. Той обеща и бензиностанция в София – супер модерна, но в рамките на 3-4 месеца най-малко.

Ако трябва да избирам, бих се отказал от бизнеса с лекарствата. По думите на Марешки инвестицията ми е 150-200 млн. лева и не може всичко да стане за 1-2 месеца – да има бензиностанции „Марешки” в цяла България.

Бензиностанции в Бургас отвръщат на Марешки - свалиха цените

Някои бензиностанции в Бургас са понижили цените на горивата с 10 стотинки през последните дни, предава „Черноморски фар”. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика