Обещанието на шефа на КЕВР няма да се сбъдне - вървим към по-скъп ток

11024
Обещанието на шефа на КЕВР няма да се сбъдне - вървим към по-скъп ток
Снимка: БГНЕС

След като за последно през октомври КЕВР утвърди 10% поскъпване на тока, от 1 юли тази година идва ред на ново увеличение – с 1,99%. Това става ясно от публикувания вече доклад на работната група на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Средното увеличение за битовите клиенти на ЧЕЗ ще е 1,53%. За тези на „Енерго про” увеличението е най-голямо – 3,64%. За тези на ЕВН (EVN) увеличението е най-малко – 1,22%. При последното ЕРП – „ЕСП Златни пясъци”, ще има намаление – 2,93%. Оказва, че дружеството дори не е подало заявление за утвърждаване на цени за продажба на електрическата енергия от 1 юли тази година.

Петкова подкрепи Иванов: Няма основание за поскъпване на тока

Няма основания за повишаване на цената на тока от първи юли. Това заяви в "Денят започва" енергийният министър Теменужка Петкова. Тя до...

Единствено от ЕВН предупредиха, че искат увеличение. Тяхната дневна тарифа ще стане 12 стотинки, а нощната ще е 5 стотинки, ако КЕВР одобри. За „Енерго Про”дневната тарифа ще е 13 стотинки, а нощната ще е 5 стотинки, същото ще е положението за ЧЕЗ.

Припомняме, че председателят на КЕВР Иван Иванов обеща преди време да се опита да задържи цената на тока и да няма поскъпване. След това, в началото на май, Иванов повтори, че КЕВР ще реши през юни какво ще се случи. А експертът и бивш член на регулатора Пламен Денчев коментира, че КЕВР  най-вероятно ще определи компромисни цени между тези, които искат енергийните дружества, и тези, които могат да понесат потребителите.

На 4 юни, от 13:30, на открито заседание КЕВР ще разгледа доклада. След това, на закрито заседание, ще се реши да бъде ли одобрен докладът.

 

Нагло и безцеремонно Борисов изманипулира за тока от "Марици"-те

Тихо и скромно – така, по думите на премиера Бойко Борисов, излезе, че водената от него държава прави и струва, та енергетиката н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com