Родната бира остава любима на българина

8292
Родната бира остава любима на българина
Снимка: Thinkstock/Guliver

78% от пълнолетните българи консумират бира. Тяхното предпочитание към напитката не се влияе от съществено от размера на доходите или местоживеенето им. Това показва проучване на Маркет Линкс, цитирано днес от Съюза на пивоварите в България на пресконференция в столицата.

Българската бира остава предпочитана сред хората у нас, въпреки че все повече чужди продукти се вливат в пазара, стана ясно още от изнесените данни. 91% от консумираната у нас бира е произведена от компаниите, членове на Съюза на пивоварите в България (СПБ).

Диета с БИРА. Трябва да я пробвате!

Алкохолът - напитката, която ни доставя колкото удоволствия, толкова и главоболия, може да бъде наш съюзник в борбата с килограмите, пи...

През миналата година на българския пазар са продадени общо 5 230 000 хектолитра бира - близо 5 % по-малко от предходната година. Консумацията на глава от населението е 72 литра, равняващи се на 218 чаши от 0,33 литра или с 2 литра (6 чаши) по-малко в сравнение с 2013 г.

Наблюдава се увеличение при продажбите на бира в кенове, които заемат 13% от общия дял. ПET бутилките продължават да водят в класацията с 59%. Делът на стъклените бутилки е 23%, а на наливното пиво – 5%. За първи път от 15 години насам браншът отчита лек спад в продажбите на пластмасови бутилки.

Още за развитието на бирената индустрия в България прочетете в Expert.bg.

 

Заради жегата в Русе зачестяват кражбите на минерална вода и бира

Високите температури и горещото време в Русе и региона изглежда са в основата на поредната кражба в града. Обрана е хладилна витрина. К...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика